Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Yhdysvaltain naisten maajoukkuekapteenista Chicago Blackhawksin kehitysvalmentaja

Kuusi kertaa jääkiekon maailmanmestaruuden voittanut Kendall Coyne Schofield on Chicago Blackhawksin seurahistorian ensimmäinen naispuolinen kehitysvalmentaja.

jääkiekko
Kendall Coyne
Kendall Coyne tunnetaan erityisesti nopeudestaan, jota hän pääsi esittelemään NHL:n tähdistöottelun taitokilpailussa vajaa kaksi vuotta sitten.Getty Images

Jääkiekon NHL-seura Chicago Blackhawks on palkannut Yhdysvaltain naisten jääkiekkomaajoukkueen kapteenin, Kendall Coyne Schofieldin, osaksi valmennustiimiään kehitysvalmentajaksi.

Pelaajakehityksestä vastaavalla Coyne Schofieldilla, 28, on Blackhawksin organisaatiossa kaksoisrooli, sillä hän jatkaa työskentelyä tyttöjen jääkiekkoa kehittävän ohjelmansa parissa. Lisäksi hän pyörittää matalan kynnyksen jääkiekkoklinikoita nuorille.

Blackhawksin kotiosavaltiossa Illinoisissa varttunut Coyne Schofield kertoi ihailleensa nuorena jääkiekkoilijana chicagolaisjoukkueen pelaajista erityisesti Chris Cheliosta.

– Halusin nuorena pelata Blackhawksissa. Sitten tajusin, ettei se ehkä ole minulle mahdollista. Mietin kuitenkin, voisinko olla osa osa tätä organisaatiota jollain muulla tavalla, Coyne Schofield kertoi ESPN:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Kehitysvalmentajana Coyne Schofield luo yhteyksiä NHL-lupauksiin ympäri maailmaa ja muun muassa analysoi nuorten pelaajien pelivideoita. Hän toimii myös Blackhawksin farmiseura Rockford Ice Hogsin apuvalmentajana.

Edelleen peliuraansa jatkava Coyne Schofield on voittanut menestyksekkään Yhdysvaltain maajoukkueen mukana kuusi maailmanmestaruutta, olympiakullan (2018) ja olympiahopean (2014).

– Innostun siitä, että tiedän ihmisten katsovan minua jäällä ja näkevän naisen valmentajana. Se on mahdollista uudelle sukupolvelle, hyökkääjä iloitsi.

Coyne Schofield tunnetaan erittäin nopeana luistelijana. Tammikuussa 2019 hän osallistui ensimmäisenä naiskiekkoilijana NHL:n tähdistöottelun taitokilpailuun nopeimman luistelijan tittelistä. Hän jäi ajallaan 14,326 vajaan sekunnin kisan voittaneesta Edmontonin Connor McDavidista, mutta jätti taakseen Arizona-hyökkääjä Clayton Kellerin.

Lue myös:

Suomen huippu-urheilun turvaavassa järjestelmässä on sudenkuoppa, johon putoavat olympiamitalistitkin – "Maksavat 1 500 euroa kaudessa"

Pohjois-Amerikan naiskiekolle miljoonalahjoitus

Florence Schelling teki historiaa, kun hänet valittiin suurseuran johtoon – entinen huippuvahti oli jo hylännyt jääkiekon, mutta vakava onnettomuus muutti kaiken

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat