Hyppää sisältöön

Urheilugaala järjestetään tv-lähetyksenä – yleisötapahtumaa ei järjestetä

Yle välittää Urheilugaalan TV2-kanavalla ja Yle Areenassa.

Urheilugaala televisioidaan 14. tammikuuta. Kuva: Tomi Hänninen

Urheilugaalan oikeudenhaltijat ovat päättäneet, että vallitsevasta koronaviruspandemiasta johtuen vuoden 2021 Urheilugaalaa ei järjestetä yleisötapahtumana, vaan urheiluvuotta juhlitaan tällä kertaa tv-lähetyksessä. Urheilugaala nähdään 14. tammikuuta kello 20 suorana lähetyksenä TV2:ssa ja Areenassa.

– Meille on tärkeää varmistaa, että urheilu tulee juhlituksi tänäkin vuonna. Turvallisuus ja vastuullisuus ovat kaiken toimintamme ytimessä, ja nyt tehty päätös keskittää koko gaala tv-lähetykseksi antaa upean mahdollisuuden tuoda nyt entistäkin vahvemmin urheilun juhla kaikkien suomalaisten kotisohville. On hienoa päästä juhlistamaan yhdessä urheilijoiden ja seurojen sekä eri urheilutoimijoiden tekemää työtä, ja toivonkin, että saamme ison joukon suomalaisia nostamaan yhdessä maljan suomalaiselle urheilulle, Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja totesi tiedotteessa.

Poikkeuksellinen vuosi mahdollistaa hyvin erilaisen Urheilugaalan ja tv-lähetyksen tekemisen.

– Urheilugaalan toteutustapa tv-lähetyksenä avaa meille mahdollisuuksia tuoda katsojat uudella tavalla juhlien ytimeen. Jo ennen gaalaa kaikki pääsevät halutessaan vaikuttamaan äänestämällä urheilun sykähdyttävintä hetkeä. Gaalailtana puolestaan vuorovaikutus tulee olemaan uudenlaisessa roolissa juhlahumussa, kuvailee Ylen tapahtumapäällikkö Asta Kujala.

Lue myös: