Suora

  • Urheiluruutu
  • Monte Carlo, ennakkotunnelmat ja torstain huippuhetket
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, Lazio - Parma

HIFK toivoo lisätietoa koronarajoituksista pian: "Jos emme pääse harjoittelemaan, emme voi myöskään pelata vieraissa"

Pääkaupunkiseudulle kaavailluista uusista koronarajoituksista tiedotetaan lisää torstaina.

Jääkiekon miesten SM-liiga
HIFK hockey
HIFK pelaa kotiottelunsa Helsingin jäähallissa. Matti Raivio / All Over Press

Pääkaupunkiseutua koskevat rajoitustoimet hankaloittavat huippu-urheiluseurojen arkea – ja koko maan sarjatoimintaa. Jääkiekon SM-liigassa pelaava HIFK ei vielä tiistaina tiennyt, miten uudet rajoitustoimenpiteet vaikuttavat seuran arkeen ja voiko joukkue jatkaa harjoittelua.

– Meillä ei ole vielä tarkkaa tietoa. On selvää, että kotona ei pelata, mutta yrittänyt ottaa selvää, sallitaanko naisten ja miesten liigan harjoittelu, toimitusjohtaja Jukka Valtanen kertoo Yle Urheilulle.

HIFK siirsi kaksi kotiotteluaan sen jälkeen, kun pääkaupunkiseudun ensimmäisistä rajoitustoimenpiteistä kerrottiin viime viikon lopulla. Kaikki yli 20 hengen yleisötilaisuudet sisätiloissa kiellettiin maanantaista lähtien kolmeksi viikoksi. Samalla aikuisten joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytettiin kaupungin hallinnoimissa sisätiloissa.

Tiistaina Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi kuitenkin uusista, tiukemmista rajoitustoimenpiteistä Helsingin kaupungin ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS:in yhteisessä tiedotustilaisuudessa. Uudet rajoitukset ovat sulkemassa kaupunkien julkiset tilat ja palvelut eli esimerkiksi uimahallit ja liikuntatilat.

Lopulliset päätökset uusista rajoituksista tehdään torstaina.

HIFK harjoittelee ja pelaa Helsingin jäähallissa, jonka omistaa Jääkenttäsäätiö. Valtanen ei vielä tiennyt, koskisivatko uudet rajoitukset myös Helsingin jäähallia.

– Toivomme, että saisimme tiedon aikaisemmin (kuin torstaina). Tuntuisi oudolta, että tietoa siitä, pääsemmekö harjoittelemaan, ei olisi ennen torstaita. Jos emme pääse harjoittelemaan, emme voi myöskään pelata vieraissa, se on ihan selvä.

Seura olisi toivonut kovia rajoituksia jo aikaisemmin.

– Toivotamme kovemmat rajoitteet tervetulleiksi, olisimme odottaneet niitä jo viime viikolla. Nyt täytyy tehdä kaikkemme, että pääsemme jatkamaan toimintaa, kun lockdown on ohi, Valtanen sanoo.

Lue myös:

Viedäänkö SM-tason huippujoukkueilta harjoittelupaikat alta? Helsingin, Espoon ja Vantaan uusilla koronalinjauksilla olisi rajut vaikutukset urheiluun: "Lamaannuttaa toiminnan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat