Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana

Joukkuekavereiden kohupotkut ravistelivat Michaela Madsenin arkea – Mestarien liigan pelejä edelsi kuukausi sateisella savikentällä

Lentopalloilija Michaela Madsen pelaa tällä viikolla kolme Mestarien liigan ottelua tshekkiläisen VK Olomoucin riveissä.

lentopallo
Michaela Madsen
Michaela Madsen kuvattuna lentopallon EM-karsinnoissa 2019.AOP

Suomen lentopallomaajoukkueen keskipelaaja Michaela Madsen pysyi rauhallisena, vaikka hänen edustamansa tshekkiläisseura VK Olomouc joutui koronakriisin aiheuttamassa talousahdingossaan antamaan potkut kolmelle pelaajalleen.

– Minulla ei ole sellaista kuumotusta, että pitäisi äkkiä päästä pois täältä. Oli ajatus, että muutama vaihtopelaaja saa potkut, niin seuralle jää enemmän rahaa. Nyt alkaa tulla sponsoritukia vähän myöhässä, joten eiköhän tämä seura pysy kasassa, Madsen kertoo puhelimitse Yle Urheilulle.

Madsen, 26, tyrmää väitteet siitä, että pelaajien irtisanomisten taustalla olisi muutakin kuin taloudelliset syyt. Erityisesti aiemmin Olomoucin tähtipelaajiin lukeutuneen Martina Michalíkován potkuista nousi suuri kohu, joka ylitti uutiskynnyksen myös Suomessa (siirryt toiseen palveluun).

– Taustalla on ihan yksinkertaisesti rahaongelmia, ei ole sitä, minkä takia Suomen lehtiin asti on päässyt tämä draama. Se ei ihan pidä paikkaansa, vähän lähtenyt lapasesta. Harmi, että heidät pistettiin menemään, koska meillä ei ole oikein vaihtopelaajia enää jäljellä. Nyt meillä on tosi paljon nuoria nostettu joukkueeseen, Madsen sanoo.

Harjoitukset sateisella savikentällä

Joukkuekavereiden potkujen lisäksi muuttujia Madsenin elämään on tuonut Tshekin huono koronavirustilanne, jonka vuoksi maa asetettiin kuukaudeksi niin sanottuun lockdowniin, ja pelit Tshekin pääsarjassa jäivät puolentoista kuukauden tauolle.

Olomouc on voittanut kauden kaikki viisi otteluaan. Niistä neljä se pelasi ennen taukoa, viidennen viime viikonloppuna.

– Viimeisessä pelissä ennen lockdownia oli ajatus, että yleisö pois ja jatketaan pelaamista. Nopeasti tuli kuitenkin tieto, että kaikelle urheilulle laitetaan stoppi ja kaupat, hallit ja kuntosalit menevät kiinni.

Madsen myöntää, ettei olo ollut kuin huippu-urheilijalla puitteiden ollessa kaikkea muuta kuin optimaaliset. Lockdownin aikana myös päivät harmaantuivat, mutta ainut mahdollisuus joukkueharjoituksille oli koleassa ja sateisessa ulkoilmassa.

– Ensimmäisellä viikolla treenasimme yksin kotona sen verran mitä pystyi. Toisella viikolla treenasimme yhdessä ulkona, tehtiin ulkona myös punttia. Treenattiin ulkona savikentällä, jotka ovat täällä aika yleisiä. Vähän sellainen Power Cup -fiilis tuli siitä. Ei mennä maahan, ellei ole ihan pakko, Madsen naureskelee.

Michaela Madsen.
Madsen pelasi kaksi viime kautta Cannesissa.AOP

Kaksi edellistä kautta Madsen pelasi Ranskan liigaa Cannesissa. Muutto Tshekkiin on ollut mieluinen poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta.

– Alkusyksystä oli tosi kiva, kun oli ihanat säät ja päästiin joukkueen kanssa ulos. Tämä ei ole liian iso kaupunki, mutta oli kuitenkin ihmisiä ulkona ja ravintoloissa. Koronavaikeuksien takia en nyt ole saanut koko kokemusta tästä kaupungista.

– Täällä täytyy julkisessa liikenteessä ja kaupoissa aina olla maski. Ainostaan ruokakaupat ovat auki, ne menevät jo iltakahdeksalta kiinni eivätkä ole sunnuntaisin auki. Ravintoloista saa ottaa vain mukaan. Ja vain huippu-urheilijat saavat treenata yhdessä, Madsen selvittää.

Mestarien liiga kauden kovin haaste

VK Olomouc joutuu nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella kovan haasteen eteen, kun se pelaa Italiassa kolme Mestarien liigan ottelua tiistaista torstaihin. Milanon lähellä Novarassa järjestettävässä pelikuplassa se kohtaa puolalaisen Chemik Policen, italialaisen Novaran ja venäläisen Dinamo Kazanin.

Madsen arvioi, että Olomouc lähtee Mestarien liigaan altavastaajana. Hän toivoo, että joukkue pystyy asennoitumaan otteluihin taistelumielellä, vaikka ne pelataan ilman katsojia. Tshekkiläisjoukkue kohtaa Chemik Policen tiistaina kello 21.30 Suomen aikaa.

– Lähden ihan paineettomasti, ei ole mitään hävittävää, vain voitettavaa. Tämän päivän peli Chemikiä vastaan on sellainen, missä voidaan oikeasti haastaa. Keskiviikkona on Novara ja torstaina Kazan, niitä vastaan täytyy vähän eri tavalla lähteä tekemään pisteitä. Kyllä niistäkin nautitaan ihan yhtä paljon, Madsen sanoo.

Kolmipäiväinen turnaus on pelaajille kova rypistys, etenkin siksi, että Olomoucilla ei ole vaihtopelaajia mukana.

– Ei meillä ole muuta kuin avauskuusikko. Kolme päivää putkeen pitäisi antaa parastaan. Ihan hyvin pysyi kunto lockdownissakin yllä, kun aika paljon tein omaakin treeniä.

Madsen kokee, että hänen panoksensa joukkueen menestykseen on ollut tärkeä. Uudessa joukkueessa yhteishenki on pysynyt hyvänä, vaikka harjoittelu on ollut tavallista itsenäisempää.

– Minulla on mennyt omasta mielestäni tosi hyvin, vaikka en joka pelissä ihan huippupisteitä ole tehnyt. Olen ottanut tosi paljon torjuntakosketuksia, päässyt pelaamaan jatkopalloja ja pystynyt pitämään vastustajan keskipelaajaa liimautuneena minuun.

– Mielestäni sovin tähän joukkueeseen tosi hyvin ja pystyn auttamaan muita yhtä paljon kuin pystyn tekemään tuloksiakin, Madsen iloitsee.

Lue myös:

Lentopallonaiset taistelivat voiton Virosta 11 kuukauden maajoukkuetauon jälkeen

Viedäänkö SM-tason huippujoukkueilta harjoittelupaikat alta? Helsingin, Espoon ja Vantaan uusilla koronalinjauksilla olisi rajut vaikutukset urheiluun: "Lamaannuttaa toiminnan"

Huippusiirron Ranskaan saanut suomalaislupaus sanoo suoraan kovat tavoitteensa – Suvi Kokkosta, 20, ei kiinnosta istua penkillä: "Olen valmis"

Lentopallon naisten EM-karsinnat jatkuvat tammikuussa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat