Jokerit jatkoi voittoputkeaan murskaavaan tyyliin – isäntien O'Neill ylsi huippusuoritukseen: "Hän on ottanut steppejä johtajana"

Jokerit kaatoi kotonaan Moskovan Dinamon 6–1. Voitto oli helsinkiläisille kolmas peräkkäinen.

Jesse Joensuu (vas.) ja Brian O'Neill juhlivat maalia Dinamo Moskovaa vastaan pelatun ottelun avauserässä. Kuva: Emil Hansson / AOP

Jokerit pani parastaan KHL-jääkiekkoliigassa, kun se löi Moskovan Dinamon 6–1. Koronarajoitusten takia lehtereille ei otettu yleisöä – katsojista tyhjässä fanipäädyssä pelaajia kannusti "Aina teidän tukena" -tekstillä varustettu lakana. Isäntien Brian O'Neill yltyi erikoisolosuhteissa huippusuoritukseen kooten tehopisteet 1+3.

– NHL:n pudotuspeleissä oli vastaava tilanne. Me tiesimme, että fanit seuraavat meitä etänä, joten sekin velvoitti – toivotaan, että voivat palata pian katsomoon, O'Neill kuvasi.

O'Neillin laitahyökkääjä Jesse Joensuu aloitti Jokerien vyörytyksen räväkästi, sillä hän viimeisteli avausmaalin polvi jäässä jo 16 sekunnin kohdalla. Samalla syötön ansiosta isäntien yhdysvaltalaishyökkääjän O'Neillin pisteputki venyi peräti 10 ottelun mittaiseksi.

Varsinainen O'Neill-show pääsi vauhtiin mittelön puolivälin lähestyessä – kolme edellistä kamppailuaan voittanut Dinamo osoittautui statistiksi.

Jokerit iski maalin toisensa perään tasakentin, kahden ja yhden pelaajan ylivoimalla. O'Neilliä ei pysäyttänyt mikään. Amerikkalainen on summannut tuoreimmissa 10 ottelussa pistesaldon 4+14=18, ja hän on lähestymässä koko liigan pistepörssin kärkisijoja.

– O'Neill on ollut tärkeä tälle organisaatiolle monta vuotta. On ottanut steppejä johtajana, pelaa vahvasti tasakentällisin, yv:llä tai av:llä, keskushyökkääjänä tai laiturina, päävalmentaja Lauri Marjamäki hehkutti.

Takaa-ajo pisteistä

Voitolla tulleet pisteet ovat takamatkalla olevalle Jokereille tärkeät. Se on pelannut puolen tusinaa peliä vähemmän kuin muut, pisteissäkin mitaten matkaa läntisen konferenssin paraatipaikoille riittää.

– Olisi eri asia, jos meidän playoff-paikka olisi ihan mahdottomien takana. Kyllä meidän pitää luottaa meihin itseemme, Jesse Joensuu loi uskoa.

Seuraavaksi Jokereilla on vuorossa kolme vierasottelua. Pelitahti on perin tiivis, jopa kovinta urakkatahtia sisältäen muun muassa jakson, jossa Jokerit pelaa kahden viikon jaksolla joka toinen päivä ottelun.

– Tiiviit matsiputket ovat haastavia, mutta voitaisiin olla siinä tilanteessa, ettei saataisi pelata, Joensuu vertasi.

Päivitetty kello 21.54: Juttua täydennetty kauttaaltaan, samalla muutettu otsikkoa.

Lue myös: