Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomalaisvalmentajat Matikainen ja Vuori antoivat positiivisen koronanäytteen, itävaltalaisjoukkue nosti yhdysvaltalaispakin päävalmentajaksi – pataan tuli heti altavastaajalta

Klagenfurter AC:n suomalaisvalmentajat Petri Matikainen ja Juha Vuori ovat toistaiseksi sivussa itävaltalaisjoukkueen vahvuudesta. He yrittävät auttaa joukkuetta kotoa käsin.

jääkiekko
Petri Matikainen  ja Juha Vuori Klagenfurter AC:n penkin takana.
Petri Matikainen (vas.) ja Juha Vuori (oik.) Klagenfurter AC:n penkin takana. AOP

Itävaltalaisen Klagenfurter AC:n päävalmentaja Petri Matikainen ja joukkueen kakkosvalmentaja Juha Vuori ovat antaneet positiivisen koronanäytteen ja ovat koronakaranteenissa. Monikansallisen EBEL-jääkiekkosarjan hallitsevan mestari joutuu nyt tulemaan pari viikkoa toimeen ilman suomalaisvalmentajia.

– Joukkueen maanantaisessa koronatesteissä selvisi, että kahden valmentajan koronatestitulokset ovat positiivisia. Tulosten selvittyä, menimme heti karanteeniin. Voimme ihan kohtuullisen hyvin. Tietenkin meillä on jotakin oireita, mitä koronaan liittyy, mutta tällä hetkellä ei ole mitään ylitsepääsemätöntä, Matikainen kertoi Yle Urheilulle.

Matikainen ja Vuori ovat nyt karanteenissa noin kaksi viikkoa.

Juha Vuori huutaa
Juha Vuori on toiminut uransa aikana muun muassa Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana. AOP

– Joukkue jatkaa nyt sitten ilman valmentajia, mutta me yritämme valmentaa täältä kotoa käsin.

Ainakaan itävaltalaisjoukkueen ensimmäinen ottelu ilman suomalaista valmennusduoa ei mennyt suunnitelmien mukaan, sillä kärkijoukkue Klagenfurter AC kärsi tiistai-iltana 1–2-yllätystappion vierasottelussa Bratislava Capitalsille.

– Onhan tämä aika erikoinen tilanne, kun joukkue pelaa ja valmennus on kotona. Terveys on kuitenkin tässä kaikkein tärkeintä.

Matikaisen mukaan seura oli jo aikaisemmin varautunut erilaisiin koronaskenaarioihin. Seuralla oli suunnitelma myös siitä, mitä tehdään, jos valmentajat sairastuvat.

– Tehtiin sellainen päätös, että meidän vanha pelaaja David Fischer, joka on ollut meidän organisaatiossa ja kapteenistossa viisi vuotta, on minun suosituksesta nyt tietyllä tavalla päävalmentaja, Matikainen valotti.

Fischer on 32-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja, joka on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista, eikä häntä ole nähty tositoimissa.

– Hän on päävalmentajan paikalla sen hetken, kun olemme poissa. Hän on nyt poikien edessä varapäävalmentaja. Minä ja joukkueen GM valitsimme hänet, koska pelaajat arvostavat häntä. Hänen tukena on maalivahtivalmentaja ja joukkueen manageri.

– Olen ollut täällä kaksi ja puoli vuotta, ja tiedän, että opit ovat menneet Fischerille perille. Hän tietää, miten pelataan ja millaiset joukkueen toimintatavat ovat, Matikainen totesi.

"Joukkueella on tässä ison kasvun paikka"

Matikaisen mukaan tilanne ei ole niin dramaattinen, miltä se kuulostaa.

– Näkisin tämän tilanteen jopa voimauttavana asiana joukkueelle. Joukkueella on tässä ison kasvun paikka, kun valmentajat eivät olekaan mukana. He joutuvat nyt tulemaan toimeen hetken ilman valmentajien läsnäoloa.

53-vuotias Matikainen on valmentanut uransa aikana SM-liigassa Bluesin, HIFK:ta ja Pelicansia. KHL:ssä hän on meritoitunut Avangard Omskin peräsimessä. Slovakian MM-kisoissa 2011 Matikainen oli apuvalmentajana voittamassa Suomelle maailmanmestaruutta.

Matikaista haastatteli puhelimitse Barbora Šuchová.

Lue myös:

Aaltonen palasi SM-liigaan räväkästi tehoin 0+4: "En missään nimessä osannut odottaa tällaista" – KalPa aiheutti Lukolle kauden ensimmäisen kotitappion

Naisleijonien joulukuun EHT on peruttu, mutta joukkue pyrkii järjestämään oman leirityksensä kotimaassa – helmikuun tapahtuma jää näillä näkymin välistä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat