Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Päävalmentaja Widhölzl ja kaksi hyppääjää antoivat positiivisen koronatestituloksen – Itävallan mäkihyppääjät B-miehistöllä Rukalle

Wislan maailmancupissa joukkuemäen kilpailun voittanut Itävalta joutuu lähtemään Rukan maailmancupiin B-miehistöllä koronatartuntojen takia. 

mäkihyppy
Gregor Schlierenzauer
Gregor Schlierenzauer on toinen positiivisen koronatestin antaneista itävaltalaisurheilijoista.AOP / imago sportfotodienst

Itävallan mäkimaajoukkueesta on löytynyt koronatapauksia ja joukkue joutuu vaihtamaan kokoonpanoaan Rukan maailmancupiin. Viime viikonlopun Wislan osakilpailun jälkeisessä rutiinitesteissä positiivisen näytteen ovat antaneet joukkueen päävalmentaja Andreas Widhölzl sekä urheilijoista Gregor Schlierenzauer ja Philipp Aschenwald, kertoo Itävallan hiihtoliitto (ÖSV) verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

ÖSV:n mukaan joukkueessa on noudatettu tiukkoja hygieniaohjeita ja varotoimenpiteitä. Widhölzl ja Schlierenzauer ovat kärsineet lievistä oireista ja kaikki kolme on asetettu karanteeniin ja myös muu joukkue on omaehtoisessa karanteenissa.

Koronatapausten takia ÖSV lähettää Rukan maailmancupiin hyppääjiä, jotka eivät olleet mukana Wislassa. Valmentajana toimii B-maajoukkueen Florian Liegl ja joukkueessa hyppäävät Manuel Fettner, David Haagen, Timon-Pascal Kahofer, Clemens Leitner, Markus Schiffner ja Marco Wörgötter.

– Tämä on takaisku maailmancupin tavoitteillemme, mutta jokaisen turvallisuus ja terveys menee sataprosenttisesti kaiken edelle. Seuraamme tällä hetkellä urheilijoita, jotka antavat negatiivisen testituloksen ja joilla ei ole oireita, jotta he voisivat matkustaa kolmanteen maailmancupin kilpailuun Venäjälle, Itävallan mäkihypyn ja yhdistetyn urheilujohtaja Mario Stecher sanoi verkkosivuilla.

– Tilanne on vielä avoin. Lentomäen MM-kilpailut Sloveniassa ovat vain kolmen viikon päässä ja se on meidän päätavoitteemme.

Wislan avausviikonloppuna Itävalta menestyi mainiosti. Se voitti joukkuekilpailun ja Daniel Huber sijoittui kolmanneksi henkilökohtaisessa kilpailussa.

Korjaus klo 15.52: Koronotestit otettiin Wislan jälkeen, ei Rukalla.

Lue myös:

Saksalaiset avasivat mäkihypyn maailmancupkauden kaksoisvoitolla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat