Jose de Sousan historiallinen temppu: sohvaperunasta dartsin major-kisan voittajaksi

De Sousa on ensimmäinen portugalilainen, joka on voittanut PDC-liiton televisioidun turnauksen. Voitto tuotti 140 000 euron palkkiorahat.

darts
Jose de Sousa, dartsinheittäjä
Jose de Sousa oli vakuuttavassa kunnossa Grand Slam of Dartsissa.2019 Getty Images

Portugalin Jose de Sousa hallitsi hermonsa ja nappasi Grand Slam of Darts -mestaruuden Englannin Coventryssä tiistaina. Finaalissa de Sousa päihitti Englannin James Waden legein 16–12.

Wade aloitti hienosti ja oli jo 3–0-johdossa, mutta de Sousa kiri pian rinnalle ja ohi. Voittajasta ei ollut lopulta epäselvyyttä, sillä portugalilainen heitti sekä tulosta että tuplia selvästi vastustajaansa paremmin koko loppufinaalin ajan. De Sousan kolmen tikan keskiarvo oli yli 99, kun se Wadella oli 94:n luokkaa. De Sousa heitti 15 kertaa täydet 180 pistettä ja päätti finaalin komeaan 158-poikkaisuun.

De Sousa on noussut muutamassa vuodessa dartsin kärkinimiin maailmassa. Ennen tiistain major-titteliä hän oli tänä vuonna voittanut kaksi PDC-dartsliiton ammattilaiskiertueen osakisaa.

Puuseppänä ja keittiökalusteiden asentajana aiemmin työskennellyt de Sousa oli häkeltynyt voitostaan.

– Viisi vuotta sitten istuin kotisohvalla ja katsoin pelejä. Silloin vain toivoin, että voisin joskus kohdata nämä loistavat pelaajat, kyynelehtivä portugalilainen sanoi PDC:n haastattelussa.

Grand Slam on yli 600 000 euron kokonaispalkkiorahoineen yksi dartsurheilun rahakkaimmista ja arvostetuimmista turnauksista. Vakionimet eivät tällä kertaa kärkisijoilla juhlineet, sillä viime vuoden voittaja, Walesin Gerwyn Price, pudotettiin jo neljännesvälierissä. Viime aikoina kompuroinut maailman ykköspelaaja, Hollannin Michael van Gerwen pääsi hänkin vain puolivälieriin asti.

Lue lisää:

Osaajat osaavat: kilpailevaan liittoon hypännyt Glen Durrant nappasi yhden huippudartsin arvostetuimmista titteleistä

Darts sai uuden huippunimen – belgialainen jäi jumiin Englantiin, harjoitteli kovaa ja päihitti lopulta kolme maailmanmestaria

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat