Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Helmareiden EM-karsintaryhmään muutoksia – Kansallisen liigan maalitykki Amanda Rantanen maajoukkueen mukaan

Suomi kohtaa jalkapallon EM-karsintaottelussa Skotlannin joulukuun 1. päivä Edinburghissa.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue
Amanda Rantanen
Amanda Rantanen iski Kansallisessa liigassa kymmenen osumaa. Kansallinen Liiga / Kalevi Hämäläinen

Jalkapallon Kansallisessa liigassa pelaavan PK-35:n kapteeni Amanda Rantanen on kutsuttu Helmareiden EM-karsintaryhmään. Naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul nimesi Rantasen mukaan keskiviikkona. Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla London City Lionessissa pelaava Juliette Kemppi ja ruotsalaista Eskilstunaa edustava Kaisa Collin jäävät pois koronatilanteen takia.

Rantanen on pelannut nuorisomaajoukkueissa, mutta A-maajoukkuekutsu on ensimmäinen laatuaan.

Rantanen iski sarjanousijan paidassa viime kaudella 10 osumaa ja oli Kansallisen liigan maalipörssissä kolmantena.

– Ihan hullua. Yhtäkkiä olen pelaajien seurassa, joita olen aina ihaillut ja katsonut ylöspäin. Kun pelasin pari vuotta Ykkösessä, ajattelin, etten enää pelaa Suomi-paidassa. Liiganousun ja päättyneen kauden myötä unelma heräsi tavallaan uudestaan eloon. Päävalmentaja Signeul vieraili alkuvuodesta treeneissämme ja silloin sitä ehkä tajusi, ettei se unelma ole välttämättä lopullisesti haudattu,Rantanen kertoi PK-35:n verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Helmarit johtaa lohkoaan viiden ottelun jälkeen 13 pisteellä. Edellisessä ottelussa lokakuun lopulla Suomi kaatoi nimenomaan Skotlannin, jota pidettiin ennalta lohkon pahimpana vastustajana. Eveliina Summasen 1–0-osuma riitti Helsingissä voittoon.

Suomi kohtaa Skotlannin vieraissa tiistaina 1. joulukuuta. Ottelua voi seurata Areenassa ja TV2:ssa.

Lue myös:

Kansallisen liigan maalitykki Amanda Rantanen selätti syömishäiriön ja synkät ajat – nyt hän haluaa toimia esikuvana nuorille

Kansallisen liigan yllättäjäjoukkue yhdistää kokonaista perhettä – liigatulokas on muutenkin kuin perhe: "Jo junnuna mietimme, että voi kun pelaisimme naisissa yhdessä"

Voittavaa kokoonpanoa ei muuteta – Helmarit pyrkii tukahduttamaan Skotlannin hyökkäyspelin myös Edinburghissa: "Täysin uusia temppuja sieltä tuskin tulee"

Helmarit otti askeleen kohti EM-kisoja – Anna Signeulin suurin voitto Suomen valmentajana

Korpelan huipputorjunnat takasivat nollan, Summanen osui oikeaan aikaan – "Tahto on ainoa asia, mitä boksissa tarvitaan, ja sitä löytyi"

Maukas voitto! Helmarit kaatoi Skotlannin Summasen maalilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat