Näin jalkapalloväki muistelee Maradonaa - Pelé: "Jonain päivänä potkimme yhdessä palloa taivaassa"

Diego Maradonan, 60, kuolema oli shokki koko urheiluväelle, mutta ennen muuta kaikille jalkapallon ystäville.

urheilu
Pele (vas.) ja Diego Maradona. Kuva vuodelta 2017.
Pele (vas.) ja Diego Maradona. Kuva vuodelta 2017.Getty Images

Diego Maradona kuoli keskiviikkona sydänkohtaukseen kotonaan. Hän oli hiljattain täyttänyt 60 vuotta. Maradonan terveydentila oli ollut viime aikoina heikko, ja hänelle tehtiin marraskuun alussa aivoleikkaus.

Brasilialainen jalkapallosuuruus Pelé kommentoi ensimmäisten joukossa naapurimaan futistähti Maradonan kuolemaa.

– Se on varma asia, että tulemme molemmat potkimaan jonain päivänä yhdessä jalkapallo taivaassa, Pele totesi antamassaan lausunnossa uutistoimisto Reutersille.

Surevat jalkapallofanit lähtivät sankoin joukoin kaduille varsinkin Buenos Airesissa ja Napolissa. Kaikki seurat, joita Maradona edusti urallaan, kunnioittivat idoliaan sosiaalisessa mediassa. Muiden mukana Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla, Newell's Old Boys ja Boca Juniors.

Italialainen jalkapalloseura Napoli oli seitsemän kauden ajan Diego Maradonon koti. Seura julisti uutisen jälkeen, että tieto seuralegendan poismenosta oli "järkyttävä isku" sekä kaupungille että seuralle.

– Olemme äärettömän surullisia. Tuntuu ihan siltä kuin nyrkkeilijästä, joka on pudonnut kanveesiin. Olemme kaikki shokissa, kertoi seuran nokkamiehin kuuluva Nicola Lombardo.

Toimittaja Fabrizio Romano paljastaa, että Napolin seurapomo Aurelio de Laurentiis kertoo harkitsevansa vakavissaan, että muuttaa Serie A:n seuran kotistadionin nimen San Paolo-Diego Armando Maradonaksi.

Englantilainen ex-jalkapallotähti Gary Lineker piti Maradonaa sukupolvensa parhaana jalkapalloilijana selvällä erolla muihin.

– Epäilemättä kaikkien aikojen suurin pelaaja. Siunatun mutta levottoman elämän jälkeen toivon hänen vihdoin löytävän lohtua Jumalan käsistä.

Myös Euroopan parhaaksi jalkapalloilijaksi vuonna 2004 valittu Andri Ševtšenko muisteli Maradonaa.

– Mikään ei tule mitätöimään sitä, mitä olet tehnyt kaikille niille, jotka rakastavat jalkapalloa. Lepää rauhassa ikuinen legenda!

Valioliigaseura Tottenhamin ja Englannin maajoukkueen maalipyssy Harry Kane oli surullinen ja laittoi sosiaaliseen mediaan kuvan hänestä itsestään ja Maradonasta.

– Minulla oli kunnia tavata hänet kasvotusten. Todella surullinen uutinen, lepää rauhassa Diego Maradona.

Nadal: Urheilumaailmassa iso tyhjiö

Tennistähti Rafael Nadal otti kantaa ikävään uutiseen Twitter-tilillään.

– Nyt urheilumaailmassa ja etenkin jalkapallossa on iso tyhjiö. Maradona oli yksi historian suurimmista urheilijoista. Se, mitä hän teki jalkapallossa, on ja pysyy. Surunvalitteluni hänen perheelleen, jalkapallomaailmalle ja koko Argentiinalle.

Myös Cristiano Ronaldo, Juventuksen superpelaaja ja yksi kaikkien aikojen suurimmista jalkapalloilijoista, jätti hyvästit ikonilleen.

– Tänään jätit hyvästit ystävillesi. Maailma hyvästelee iankaikkisen futisneron. Yksi kaikkien aikojen parhaista. Verraton taikuri. Hän lähti liian aikaisin, mutta jätti perinnön ja samalla tyhjyyden, jota ei koskaan voi täyttää. Lepää rauhassa, ässä. Sinua ei koskaan unohdeta, julisti Ronaldo.

Ricky Martin, latinopopin yksi tunnetuin musiikkiesittäjä, laittoi sosiaaliseen mediaan kuvan itsestään ja Diegosta.

– Lennä korkealle ystäväni. Tähti jättää meidät. Tulemme ikävöimään sinua!

Manchester Unitedin entinen toppariluutija Rio Ferdinand kertoi Maradonan olleen hänelle ensimmäinen jalkapalloesikuva.

– Harvat ihmiset vaikuttavat sukupolvien elämään yhtä paljon kuin tämä mies. Suurin, paras, taiteilija, karismaattinen, johtaja ja VOITTAJA. Hän oli yksi tärkeimmistä syistä, miksi menin potkimaan palloa. Teeskentelin olevani Diego. RIP Diego Armando Maradona!

Koripallolegenda, entinen NBA-tähti Earvin Magic Johnson muisteli haikeana Maradonaa.

– Maailma menetti yhden suurimmista jalkapalloilijoista, joka on koskaan elänyt. Se oli yksi elämäni jännittävimmistä hetkistä, kun sain tavata hänet. Lepää rauhassa ystäväni ja rukoukseni menevät hänen perheelleen.

Tähän juttuun kootaan futisvaikuttajien kommentteja koskien Maradonan kuolemaa.

Lue myös

Jalkapallolegenda Diego Maradona on kuollut

Diego Maradona -dokumentti kertaa jalkapallojumalan tarinan

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat