Huippumaalivahti Dostal lähtee Ilveksestä Anaheimiin – "Mikäli Lukas tarvitsee vielä Ilveksen apua matkallaan kohti NHL-pelejä, annamme sitä hänelle jatkossakin"

Anaheim Ducks on käyttänyt Ilves-vahti Lukas Dostalin, 20, lainasopimukseen sisältyneen oikeutensa ja kutsunut tshekin organisaatioonsa.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Lukas Dostal
Lukas Dostal on pelannut vahvasti SM-liigassa.AOP

SM-liigan parhaisiin maalivahteihin lukeutuva Lukas Dostal, 20, siirtyy Ilveksestä Anaheim Ducksin organisaatioon.

Anaheim Ducks hankki Dostalin pelaajaoikeudet vuoden 2018 NHL-varaustilaisuuden kolmannella kierroksella. Tshekkivahti solmi Ducksin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen keväällä 2019, jonka jälkeen hän on pelannut Ilveksessä lainalla lähes puolentoista kauden ajan.

Viime kaudella Dostalin voittoprosentti 73,17 oli SM-liigan paras, päästettyjen maalien keskiarvo 1,78 toiseksi paras ja torjuntaprosentti 92,76 kolmanneksi paras. Keväällä hänet palkittiin liigakauden 2019–2020 parhaana maalivahtina.

Dostal johtaa Pohjois-Amerikkaan siirtyessään SM-liigan maalivahtien tämän kauden voittotilastoa kymmenellä voitollaan ja myös hänen torjuntaprosenttinsa 94,14, päästettyjen maalien keskiarvonsa 1,64 ja voittoprosenttinsa 90,91 ovat sarjan parhaat.

– Tämä on ollut kokonaisuudessaan aivan mahtava yhteistyön voitto, jossa molemmat osapuolet ovat saaneet valtavasti toisiltaan. Mikäli Lukas tarvitsee vielä Ilveksen apua matkallaan kohti NHL-pelejä, annamme sitä hänelle jatkossakin, mutta tässä vaiheessa haluamme toivottaa hänelle onnea seuraaviin haasteisiin Pohjois-Amerikkaan, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela seuran tiedotteessa.

Lue myös:

Miten käy NHL-lainoihin luottaneen SM-liigan sarjakärjen, kun pelaajat palaavat rapakon taa? Asiantuntijalta yllättävä arvio: "Ei unohdeta, mistä Ilves on lähtenyt"

19-vuotias tshekkimaalivahti haaveilee NHL:stä, mutta joku muu on hänelle vielä tärkeämpää – Ilveksen Lukas Dostalin torjunnat ovat kerryttäneet roimasti rahaa hyväntekeväisyyteen

Lähteet: Ilveksen tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat