Kova uutinen Rukalta: Norjan koko hiihtojoukkue karanteeniin – valmentajan ensimmäinen koronatestitulos positiivinen

Norjan hiihtäjien osallistuminen Rukan maailmancup-avaukseen on vaarassa, koska joukkueen valmentajalla on saanut koronavirustartunnan.

urheilu
Eirik Myhr Nossum kuvassa
Eirik Myhr Nossumin koronavirusnäyte oli positiivinen. Getty Images

Norjan hiihtomaajoukkueen valmentaja Eirik Myhr Nossum on saanut koronavirustartunnan, kertoo Norjan hiihtoliitto.

Norjan koko hiihtojoukkue on määrätty toistaiseksi karanteeniin eikä ehkä pysty osallistumaan Rukalla hiihdettäviin maailmancupin avauskilpailuihin. Joukkueen kohtalo ratkeaa, kun lisätestien tulokset valmistuvat.

– Yksi valmentaja on antanut positiivisen näytteen. Koko joukkue on asetettu karanteeniin. Odotamme nyt PCR-testin tulosta. Odotamme nyt vahvistusta, Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) maastohiihtojohtaja Pierre Mignerey totesi Yle Urheilulle.

Pikatesti ei ole yhtä luotettava kuin PCR-testi. Nossumin toisen koronatestin tulos valmistuu myöhemmin torstaina. Sen paremmin Nossumilla kuin muillakaan norjalaisilla ei ole ollut tähän mennessä mitään oireita.

– PCR-testituloksen jälkeen Suomen terveysviranomaiset tekevät tarvittavat päätökset siitä, mitä muulle joukkueelle tehdään. Norjan joukkue voi tämän jälkeen tehdä myös omat linjauksensa, mutta ne eivät voi olla ristiriidassa terveysviranomaisten päätösten kanssa, Mignerey selvitti.

Viikko sitten Levillä koko Ruotsin alppihiihtojoukkue joutui karanteeniin, kun yhdellä joukkueen jäsenellä todettiin koronavirustartunta. Tämä lienee myös terveysviranomaisten linja myös nyt Rukalla, jos PCR-testin tulos on positiivinen.

– Päätös ei ole meidän. Suomen viranomaiset tekevät päätöksen. En kuitenkaan lähtisi vertaamaan tapauksia keskenään, sillä kokemukseni mukaan kaikki tapaukset ovat erilaisia. En voi oikein kommentoida tilannetta, koska en ole päätöksentekijä tässä asiassa.

Urheilijoiden lisäksi Norjan joukkueen tukihenkilöstö on karanteenissa, lukuun ottamatta kolmea henkilöä, jotka matkustivat Rukalle autolla.

Hiihdon maailmancup-kausi alkaa perjantain sprinteillä Rukalla. Hiihtäjät kilpailevat myös lauantaina ja sunnuntaina.

Karanteeni ei koske Norjan mäkihyppääjiä tai yhdistetyn urheilijoita. Koronatapaukset langettavat kuitenkin varjonsa myös mäkikilpailuihin, koska Itävallan ja Venäjän mäkijoukkueissa on todettu koronatartuntoja.

Itävallan mäkijoukkue joutuu kilpailemaan Rukalla B-miehistöllä. Venäjän mäkimiehet eivät voi kilpailla viikonvaihteen kisoissa.

Lue myös:

Rukan mäkikisoille uusi takaisku: Venäjän joukkue sivuun, joukkueessa koronavirustartunta

Päävalmentaja Widhölzl ja kaksi hyppääjää antoivat positiivisen koronatestituloksen – Itävallan mäkihyppääjät B-miehistöllä Rukalle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat