Norjalaishiihtäjät voivat osallistua Rukan kisoihin – valmentajan uusi koronatesti oli negatiivinen

Norjan hiihtojoukkueen osallistuminen Rukan hiihtoihin oli vaakalaudalla ennen uusintatestin tulosta.

urheilu
Hiihto, kuvituskuva
Getty Images

Norjalaisvalmentaja Eirik Myhr Nossumille tehty uusi koronavirustesti on osoittautunut negatiiviseksi. Se tarkoittaa, että norjalaishiihtäjät voivat osallistua Rukan maailmancupin kisoihin.

Norjalaisvalmentajan keskiviikon pikatestitulos oli ollut positiivinen, minkä vuoksi koko Norjan hiihtojoukkue määrättiin karanteeniin. Nyt karanteeni on purettu.

– Olen todella helpottunut, että toisen testin tulos oli negatiivinen. Olin todella yllättynyt, kun sain ensimmäisen testituloksen, koska olin ollut lähes eristyksissä vaimoni ja poikani kanssa jo pitkään. En tiennyt, mistä mahdollinen tartunta olisi voinut tulla, helpottunut Nossum kommentoi Yle Urheilulle.

Vaikka lähes koko Norjan hiihtojoukkue joutui 24 tunnin karanteeniin pikatestituloksen perusteella, pysyi tunnelma joukkueen sisällä Nossumin mukaan rauhallisena.

– Olihan se ahdistavaa odottaa tulosta, mutta kaikki olivat onnellisia, kun karanteeni päättyi. Kun tulos tuli, joukkue lähti innostuneena harjoittelemaan, Nossum kertoi Norjan hiihtoharjoitusten jälkeen.

Maastohiihdon maailmancupin kausi alkaa perjantaina sprinteillä. Rukalla kisataan myös mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancupeissa. Kisoja voi jännittää Ylen kanavien välityksellä.

Itävallan mäkijoukkue joutuu kilpailemaan Rukalla B-miehistöllä. Venäjän mäkimiehet eivät voi kilpailla viikonvaihteen kisoissa.

Lue myös:

Kova uutinen Rukalta: Norjan koko hiihtojoukkue karanteeniin – valmentajan ensimmäinen koronatestitulos positiivinen

Rukan mäkikisoille uusi takaisku: Venäjän joukkue sivuun, joukkueessa koronavirustartunta

Päävalmentaja Widhölzl ja kaksi hyppääjää antoivat positiivisen koronatestituloksen – Itävallan mäkihyppääjät B-miehistöllä Rukalle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat