Yhdistetyn miehet joutuvat ohuella lumituntumalla maailmancupin avaukseen

Maanantain harjoitushypyt jäivät ainoiksi lumelta.

yhdistetty hiihto
Petter Kukkonen
Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen.AOP

Yhdistetyn maajoukkue matkusti Rukan maailmancupiin yhden lumelta ponnistetun mäkiharjoituksen tuntumalla. Maajoukkueryhmä pääsi tänä talvena lumille ensi kerran vasta maanantaina Rovaniemellä.

– Sunnuntaina ja maanantaina kunnostimme talkoilla mäen ja pääsimme tekemään yhden harjoituksen lumella. Sen täytyy nyt riittää, päävalmentaja Petter Kukkonen kertoi ennen maailmancupin avausta.

Tilanne on jokseenkin ainutlaatuinen.

– En muista, että koko joukkue olisi kilpaillut maailmancupissa vain yhden lumiharjoituksen jälkeen. Toissa talvena tilanne oli tosin aika lailla samanlainen.

Hypyt lumelta ovat tärkeitä sekä tuntuman että välineiden takia. Sukset ja siteet pitäisi saada lumiharjoituksissa tarkasti oikeisiin säätöihin.

Kukkonen kuitenkin arvelee, että vastustajat ovat Rukalla suomalaisten kanssa samassa tilanteessa.

– En usko, että muutkaan ovat kauheasti päässeet hyppäämään lumelta. Suurimmaksi osaksi varmaan jääladulta alamäen muoville, Kukkonen pohdiskeli.

Kehut mäkivalmentajalle

Rovaniemen hyppyharjoitukseen Kukkonen oli varsin tyytyväinen, mutta muistutti, että suomalaisilta puuttuu vertailukohta muihin.

– Jännittävä tilanne lähteä Rukalle, Kukkonen totesi.

Kukkonen odottaa talven kisoissa joukkueelta tasonnostoa lähemmäksi Ilkka Herolaa ja varsinkin napakampaa mäkikuntoa. Sitä on viritelty mäkivalmentaja Falko Krismayrin opein.

– Perstuntuman mukaan joukkue on paremmassa kunnossa kuin viime vuonna. Ensimmäinen tavoite on, että saisimme mäessä laivan kääntymään ja siitä positiivisen vireen joukkueeseen, Kukkonen kertoi.

Kukkonen kiitteli viime talvena värvätyn itävaltalaisvalmentajan työtä.

– Maajoukkueen näköinen kaveri. Säntillinen, energinen, asiat tapahtuvat ajallaan ja pitää kiinni siitä, mitä on sovittu. Hän on nivonut mäkipaketin hyvin kokonaisvaltaisesti yhteen, Kukkonen kertoi Krismayrista.

Yhdistetyn Rukan kilpailuja voi jännittää suorana Ylen kanavien välityksellä. Perjantain mäkiosuus alkaa kello 11.55 TV2:ssa ja Areenassa. Hiihto-osuus starttaa kello 15.55.

Lue myös:

Norjalaishiihtäjät voivat osallistua Rukan kisoihin – valmentajan uusi koronatesti oli negatiivinen

Kova uutinen Rukalta: Norjan koko hiihtojoukkue karanteeniin – valmentajan ensimmäinen koronatestitulos positiivinen

Rukan mäkikisoille uusi takaisku: Venäjän joukkue sivuun, joukkueessa koronavirustartunta

Päävalmentaja Widhölzl ja kaksi hyppääjää antoivat positiivisen koronatestituloksen – Itävallan mäkihyppääjät B-miehistöllä Rukalle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat