Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sairasteluista toipuneen Krista Pärmäkosken cup-kauden avaus on yhä täynnä kysymysmerkkejä – "Toivotaan, että hemmetin kovaa, niin pääsen sunnuntainakin viivalle!"

Tiistaina tehty punttiharjoitus antoi Krista Pärmäkoskelle hyvän signaalin.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski aikoo hiihtää ainakin kaksi osakilpailua Rukan triplassa.Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Krista Pärmäkosken maailmancup-kauden avaus on melkoinen kysymysmerkki. Taivalkosken Suomen cupin sunnuntain normaalimatkan kisassa Pärmäkoski ei saanut toivomaansa hiihtoa aikaiseksi ja aiempi sairastelu oli jättänyt jälkensä. Hän totesikin kisan jälkeen, ettei ole varma, hiihtääkö Rukalla.

Maanantaina julkaistussa joukkueessa Krista Pärmäkoski oli mukana, ja torstain harjoitusten jälkeen Suomen naisten ykköshiihtäjä kertoi viettäneensä alkuviikon varsin leppoisissa merkeissä Syötteellä.

– Söin hyvin ja nukuin hyvin. Tein palauttavan treenin maanantaina, tiistaina oli hyvä puntti, eilen lepopäivänä siirryin tänne ja tänään suksille, hän kertasi Yle Urheilulle.

Pärmäkoski pohti viime sunnuntaina, kestääkö hän Ruka triplan kolmea kilpailua. Nyt hän on päättänyt hiihtävänsä ainakin perjantain sprintin ja lauantain 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan.

– Huominen menee, miten menee ja se saakin mennä, miten menee. Se lauantain kisa ratkaisee aika paljon jatkon osalta. Taivalkoskella oli aika spesiaali rata ja kisa, joten päättelimme, että täällä saisin vähän normaalimman, kovemman profiilin kisan, Pärmäkoski sanoi.

– Katsotaan, miltä se fiilis tuntuu sen jälkeen ja tehdään sitten päätös, miten jatketaan. Toivotaan, että kaikki on kunnossa ja hiihdän hemmetin kovaa, niin pääsen sunnuntainakin viivalle!

Pärmäkosken mukaan tiistaina tehty punttiharjoitus antoi jo osviittaa siitä, että hänen kuntonsa on menossa oikeaan suuntaan.

– Se oli selkeästi terävämpää ja parempaa. Tietysti kunto on edelleen huono, kun en käytännössä kolmeen viikkoon tehnyt yhtään mitään, hän kertoi.

Pärmäkosken mukaan nyt tarvitaan vain aikaa, että hän pääsee kunnolla takaisin jaloilleen.

– Osittain myös sen takia päätin hiihtää täällä, koska mieluummin hiihdän Rukalla enkä lähde sitten Davosiin korkealle. Keskitytään sitten taas harjoitteluun, kun emme tiedä, koska kisoja on taas seuraavan kerran.

Normaalia hermoilua

Norjan hiihtomaajoukkueen valmentaja Eirik Myhr Nossumin keskiviikkona antama positiivinen koronatesti ja joukkueen karanteeni ehtivät jo hätkähdyttää kanssakilpailijoita torstaiaamuna. Tilanne raukesi iltapäivällä, kun Nossumin toinen testi todettiin negatiiviseksi.

Pärmäkoski ehti pohtia tilannetta, ennen kuin tieto norjalaishiihtäjien karanteenin purusta oli tullut. Hänen mukaansa tunnelma latistuu, jos kaikkein kovimmat eivät ole mukana.

– Se laskee myös maailmancupin arvoa, hän totesi.

Rukan tunnelma oli torstaiaamuna varsin rauhallinen verrattuna aikaisempiin vuosiin, sillä kisapaikalle ei tänä vuonna ylimääräisiä päästetä. Kun Pärmäkoski käveli suksien testipaikalle, hän oli aivan ensimmäisten joukossa.

– Ensimmäinen fiilikseni oli, että missä kaikki ovat, hän naurahti.

Muiden maiden hiihtäjien saavuttua myös Pärmäkosken kisafiilis nousi. Samalla se toi pintaan samat tunteet, jotka hänellä on ollut joka vuosi kauden alussa.

– Vähän hermostuttaa ja jännittää. Saako näihin suksiin tarpeeksi pitoa ja miksi nämä eivät luista, vaikka on hyvät sukset alla? Se on sellaista pientä normaalia hermoilua, Pärmäkoski kertoi ja vakuutti nauraen joukkueen hyvän fiiliksen välittyvän myös muille:

– Harva siellä mököttää!

Maastohiihdon maailmancupin kausi alkaa perjantaina sprinteillä. Rukalla kisataan myös mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancupeissa. Kisoja voi jännittää Ylen kanavien välityksellä.

Lue myös:

Norjalaishiihtäjät voivat osallistua Rukan kisoihin – valmentajan uusi koronatesti oli negatiivinen

Norjalaisyllättäjä Gunnulfsen sairastui eikä pääse Rukan maailmancup-avaukseen

Ruotsi lähtee Rukalle karsitulla joukkueella – Koronavirukseen sairastunut Kalla ei ole vielä kilpailukunnossa

Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen nimettiin Rukan maailmancupiin, mutta lopullinen joukkue selviää lähempänä kilpailua: "Kaikkea voi tapahtua"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat