Järjestäjät reagoivat suosituksiin – Kontiolahdella kilpaillaan ilman yleisöä

Itä-Suomen aluehallintovirasto ei ole vielä päättänyt yleisörajoituksista, mutta järjestäjät päättivät reagoida Siun soten tilannekuvatyöryhmän antamaan suositukseen.

ampumahiihto
Kontiolahden ampumahiihtostadionin katsomo tyhjillään.
Kontiolahdella kilpaillaan ilman yleisöä.Tomi Hänninen

Ampumahiihdon maailmancupeissa Kontiolahdella ei nähdä yleisöä, kertoo järjestävänä seurana toimiva Kontiolahden Urheilijat tiedotteessaan.

Kontiolahdelle oli tarkoitus päästää enintään 4500 katsojaa päivää kohden. Tapahtumiin ehdittiin myydä vajaa 2 000 lippua.

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun soten alueellinen tilannekuvatyöryhmä on antanut suosituksensa kieltää yli 50 hengen yleisötilaisuudet. Itä-Suomen aluehallintovirasto ei ole vielä tehnyt asiasta päätöstä, mutta järjestäjät eivät aio odottaa ratkaisua perjantaihin saakka.

Kontiolahden Urheilijat ja Suomen Ampumahiihtoliitto halusivat tehdä päätöksen välittömästi, jotta ihmisillä on aikaa reagoida tilanteeseen. Tapahtumajohtaja Sami Leinonen kertoo, että lipun ostaneet saavat rahansa takaisin.

–Tulemme ottamaan yhteyttä lippuja ostaneisiin ja kerromme, kuinka menetellä. Seuraavan 1,5 viikon aikana kisaorganisaatiolla on suuri ponnistus edessään kisojen läpiviemisessä. Siksi pyydämme lippujen palautuksia odottavilta aikaa asiaan palaamiseen, Leinonen sanoo.

Kontiolahdella kilpaillaan ampumahiihdon parissa 27.–28. marraskuuta ja 3.–6. joulukuuta.

Lue myös:

Ampumahiihtoon vaihtanutta Stina Nilssonia ei nähdä Kontiolahdella: "En tietäisi mitä tehdä"

Maaliskuussa kilpailtiin ilman yleisöä, nyt katsojat pääsevät Kontiolahdelle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat