Hyppää sisältöön

Joni Mäki säväytti, Krista Pärmäkoski karsiutui – "Ei tämä sprintti ole enää minua varten"

Therese Johaug hiihti täpärästi jatkoon naisten sprintissä.

Krista Pärmäkosken tie nousi pystyyn karsinnoissa. Kuva: Getty Images

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kaksi Suomen naishiihtäjää on edennyt karsinnoista jatkoon maastohiihdon maailmancupin avauskilpailussa Kuusamossa. Katri Lylynperä oli parhaana suomalaisena 23:s perinteisen hiihtotavan sprintin aika-ajossa. Pudotusvaiheeseen eteni myös 25:nneksi hiihtänyt Kerttu Niskanen.

Norjalaistähti Therese Johaug oli 30:s ja eteni viimeisenä hiihtäjänä jatkoon. Suomen Johanna Matintalo (31.) ja Krista Pärmäkoski (32.) putosivat ensimmäisinä hiihtäjinä jatkosta.

Karsintojen nopein oli Norjan Ane Appelkvist Stenseth.

Pärmäkoski ei ollut erityisen pettynyt karsiutumisensa jälkeen.

– Hiihto oli nyt parempaa, mitä se oli viikko sitten Suomen cupissa. Kun näin, että ero kärkeen oli iso ja olin lähellä putoamista, niin aloin toivoa, että karsiutuisin. Onneksi Katri Lylynperä Kerttu Niskanen menivät jatkoon, niin saatiin suomalaisväriä sinne, Pärmäkoski totesi.

Naisten ohjelmassa on lauantaina 10 km:n perinteisen kilpailu.

– Hiihto oli sellainen, mitä oletin. Nyt oli vähän terävämpää. Sitä hidastuu, kun vanhenee. Ei tämä sprintti ole enää minua varten. Huominen näyttää sitten, mitä sieltä tulee. Se on minulle todella kova suoritus, jos pystyn huomenna kymmenen parhaan joukkoon hiihtämään, Pärmäkoski summasi.

Pudotushiihdot alkavat TV2:ssa ja Areenassa kello 13.25.

Suomalaismiehillä vahva panos

Seitsemän Suomen mieshiihtäjää eteni karsinnoista jatkoon. Perinteisellä hiihtotavalla kisattavan sprintin aika-ajossa paras suomalainen oli kolmanneksi hiihtänyt Joni Mäki. Jatkoon ylsivät myös Iivo Niskanen, Lauri Vuorinen, Verneri Suhonen, Ristomatti Hakola, Juho Mikkonen ja Lauri Lepistö.

Niskanen oli yhdeksäs, Vuorinen 14:s, Suhonen 20:s, Hakola 22:s, Mikkonen 23:s ja Lepistö 30:s.

Nopeimmin 1,4 kilometrin lenkin selvitti Norjan sprinttitähti Johannes Hösflot Kläbo, jolle Mäki hävisi 3,7 sekuntia.

Hiihdon tulospalvelu:

Lue myös:

Rukalla takana vauhdikas talviurheilupäivä – katso tallenteet lähetyksistä

Ruka toimii miessprinttereille mittarina jo ensi keväälle – Joni Mäki korostaa kisan tärkeyttä: Se näyttää, miten hyvin olemme valmiita MM-sprinttiin

Iivo Niskasen kisakunto, mäkijoukkueen järisyttävän pitkä kilpailutauko, yhdistetyn joukkueen akilleen kantapää – tässä Yle Urheilun asiantuntijoiden tärpit Rukan viikonlopulle!

Selkävaivoista kärsinyt Iivo Niskanen suhtautuu tilanteeseensa leppoisasti – kilpailukalenterissa riittää pohdittavaa: "On aina omanlainen riski lähteä"

Sairasteluista toipuneen Krista Pärmäkosken cup-kauden avaus on yhä täynnä kysymysmerkkejä – "Toivotaan, että hemmetin kovaa, niin pääsen sunnuntainakin viivalle!"

Kerttu Niskasen vauhti kiihtyy jälleen, joten Rukalta odotetaan kovia kisoja – "Hiihdetään sprintti pois alta ja ruvetaan sitten hiihtämään paremmista sijoista"

Yhdistetyn miehet joutuvat ohuella lumituntumalla maailmancupin avaukseen