Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana

Näin pääkaupunkiseudun uudet koronarajoitukset vaikuttavat urheiluun – harrastustoiminta jäihin, lasten ulkoliikunta jatkuu, huippu-urheilijoille helpottava uutinen

Huippu-urheilijat saavat jatkaa harjoittelua, vaikka sisäliikuntapaikat suljetaan.

koronavirus
Anton Lundell HIFK
Helsingin IFK saa jatkaa harjoittelua, mutta Anton Lundell ja muut joukkueen tähdet eivät pääse valokeilaan yleisön edessä. Matti Raivio / AOP

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi uusia rajoituksia ja suosituksia perjantaina. Helsinkiä, Espoota, Vantaata ja Kauniaisia koskevat uudet rajoitukset vaikuttavat merkittävästi myös urheiluun.

Koordinaatioryhmä päätti, että julkiset sisäliikuntatilat suljetaan 30. marraskuuta alkaen kolmeksi viikoksi. Ryhmä suosittelee myös yksityisiä liikuntatiloja suljettaviksi.

Tämä tarkoittaa, että kaupunkien julkiset liikuntatilat, kuten palloilu- ja uimahallit ovat kiinni.

Huippu-urheilu saa kuitenkin tässä tapauksessa erivapauksia.

Tiedotteen mukaan "kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille yhteistyössä pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian kanssa".

Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi pääkaupunkiseudun palloilujoukkueet saavat jatkaa harjoittelua normaalisti. Myös OKM:n määritelmän täyttävät yksilöurheilijat saavat harjoitella.

Koska yli 10 hengen yleisötilaisuudet on pääkaupunkiseudulla kielletty ainakin 20. joulukuuta saakka, kilpailuja ei saa järjestää ainakaan yli 10 hengen yleisölle. Esimerkiksi jääkiekon SM-liigassa pelaava Helsingin IFK on perunut seuraavat kotiottelunsa jo aiemmin.

Uudet rajoitukset vaikuttavat myös ulkona tapahtuvaan urheiluun pääkaupunkiseudulla.

Kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot ulkokentiltä perutaan kolmeksi viikoksi pääkaupunkiseudulla. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä, eikä uusia vuoroja myönnetä. Lasten ja nuorten urheiluharrastukset pysähtyvät siis kolmeksi viikoksi sisätiloissa, mutta ulkona lasten ja nuorten urheilu jatkuu.

Pääkaupunkiseudun ulkokentät pysyvät auki myös kuntalaisille juniorivuorojen ulkopuolella.

Perjantaina linjatut rajoitukset ovat voimassa 30.11.–20.12.2020. Samat määräykset astuvat voimaan myös Päijät-Hämeessä.

Lue myös:

Nämä tiukat rajoitukset tulevat pääkaupunkiseudulle seuraavaksi kolmeksi viikoksi – HUS: "Tämä on se hetki, kun kaikkien on tehtävä uhrauksia"

Urheiluseuroissa ihmetellään pääkaupunkiseudulle kaavailtuja rajoituksia – lasten ja nuorten harrastusten keskeyttämisellä olisi "dramaattiset vaikutukset" lapsille

Vantaa Ducksin kaksi kotipeliä siirtyy lentopallon Mestaruusliigassa – rajoitukset vaikuttavat myös HIFK:n käsipalloon

Susijengi pelaa EM-karsintapelit Espoossa tyhjille katsomoille – "On ihan selvää, että menetämme tässä tilanteessa rahaa"

Jokerit pelaa kotiottelut rajoitusten aikana ilman yleisöä – "Emme lähde edes yrittämään otteluiden siirtämistä"

HIFK:n kotiotteluita joudutaan siirtämään – "Tämä tuo luonnollisesti lisähaasteita"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat