Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana

Hamilton vei molemmat formula ykkösten Bahrainin gp:n harjoitukset – radalla toikkaroinut koira ja romuttunut auto aiheuttivat keskeytyksiä

Valtteri Bottas oli toisten harjoitusten kolmas ja Kimi Räikkönen 17. Alexander Albon rikkoi autonsa kolarissa, ja korjaaminen tulee kalliiksi.

urheilu
Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Lewis Hamilton piti parasta vauhtia Bahrainin harjoituksissa. Valtteri Bottas oli kolmas. Joe Portlock/Getty Images)

Mercedeksen Lewis Hamilton oli nopein formula ykkösten Bahrainin gp:n toisissa harjoituksissa. Hamilton paransi ensimmäisissä harjoituksissa ajamaansa kärkiaikaa vielä kuudella sadasosalla. Toisten harjoitusten kakkonen oli Red Bullin Max Verstappen, joka jäi Hamiltonille 0,3 sekuntia.

Mercedeksen Valtteri Bottas oli toisten harjoitusten kolmas. Hän ajoi harjoitusjakson ensimmäisillä kierroksillaan ulos radalta, mutta jatkoi harjoituksia normaalisti. Hänen autonsa ei vaurioitunut.

Aamupäivän harjoituksen huilannut Kimi Räikkönen puristi Alfa Romeollaan 17:nneksi nopeimman ajan. Räikkönen jäi Hamiltonin kärkiajasta 1,957 sekuntia. Aamupäivällä Räikkösen autoa ajoi tallin kolmoskuski Robert Kubica.

– Tietysti se on hyvä hänelle, mutta olisin mieluummin ollut itse ajamassa autoani. Tilanne ei ole paras mahdollinen, mutta tämä on tilanne, mikä meillä on. Käytännössä auto on täysin sama, jolla lopetin edellisessä kilpailussa, Räikkönen kommentoi huilivuoroaan.

Albonille kallis kolari

Toiset harjoitukset jouduttiin keskeyttämään, kun Red Bullin Alexander Albon rysäytti autonsa rataa reunustavaan kaiteeseen. Sarjan Twitter-tilillä julkaistiin kuva, jossa näkyy Albonin täysin romuttunut auto.

Uutistoimisto AFP arvioi korjauskustannuksiksi yli 600 000 euroa.

Albon nousi autosta onnettomuuden jälkeen omin voimin, mutta kuljettajan itseluottamukselle kolari tekee hallaa. Red Bull on julkisesti sanonut, että Albonin pitää pystyä parantamaan otteitaan, mikäli hän haluaa uusia sopimuksensa ensi kaudeksi.

Harjoituksia oli keskeyttämishetkellä jäljellä reilut puoli tuntia.

Radan siivoaminen romusta ei riittänyt harjoitusten jatkamiseksi, koska autojen palatessa takaisin rataa ryntäsi kiertämään kulkukoira. Koiran liikehdintä aiheutti uudet punaiset liput.

Kuljettajat pääsivät jatkamaan harjoituksia vasta pienen tauon jälkeen, kun koira oli poistunut radan reuna-aitojen alta takaisin rata-alueen ulkopuolelle. Myös koira sai osansa F1:n Twitter-tilin huomiosta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Uutista päivitetty kello 21.14: lisätty Räikkösen kommentit.

Lue myös:

Hamilton nopein Bahrainin gp:n ensimmäisissä harjoituksissa, Bottas urakoi eniten

Hamiltonilta tunnustusta Bottakselle: "Hän on yksi henkisesti vahvimmista kuljettajista"

Räikkösellä kahdeksan palkintokorokesijaa Bahrainista – muistissa myös vuoden 2006 upea nousu

Antaako Valtteri Bottas tarpeeksi haastetta Lewis Hamiltonille? Mercedes-pomo torppasi: "Tallissa on kaksi alfaurosta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat