Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana

Antti Aalto hyppäsi kahdeksanneksi mäen karsinnassa – kolme suomalaista selviytyi jatkoon

Antti Aalto oli karsinnassa parhaana suomalaisena kahdeksas.

mäkihyppy
Antti Aalto
Kimmo Brandt / AOP

Suomen mäkimaajoukkue läpäisi kolmen miehen voimin Rukan ensimmäisen maailmancupkilpailun karsinnan perjantai-iltana. Antti Aalto oli karsinnassa kahdeksas, Niko Kytösaho 47:s ja Andreas Alamommo 50:s.

Mäkikarsinta hypättiin tarpeettoman alhaiselta lähtölavalta ja takatuuleen, joten tuloksia ja hyppyjen pituuksia saattoi helposti vertailla vain hyppykierroksen loppupäässä.

Puolan Dawid Kubacki oli karsinnan paras 135 metrin hypyllä. Saksan Karl Geiger ja Norjan Halvor Egner Granerud olivat seuraavina 132 metrin kaarilla.

Mäkihypyn maailmancupin ensimmäisen kilpailun Puolan Wislassa voittanut Markus Eisenbichler oli karsinnan kuudes.

Aalto oli hyppyynsä varsin tyytyväinen, muttei veikkaillut, onko taso aidosti kärkikymmenikössä.

– Omasta tasosta on hankala sanoa yhden kisasuorituksen perusteella. Viikonlopun aikana tilanne alkaa sitten selvitä, Aalto totesi.

– Oma karsintahyppy tuntui hyvältä, mutta harjoituksissa ei mennyt yhtä hyvin.

Fokus asioihin, joihin voi vaikuttaa

Karsinnassa ensimmäiset hyppääjät tipahtelivat HS142-mäessä 80-90-metriin, ja kilpailuun pääsi tukku alle 100 metrin hyppääjiä.

Aalto noteerasi tilanteen tornissa, mutta pyrki keskittymään vain suoritukseensa.

– Oloihin ei pysty vaikuttamaan, ja yritän sivuuttaa sellaiset asiat. Pyrin keskittymään vain omaan hyppyyn, Aalto kertoi.

Harjoituskauttaan Aalto kuvasi onnistuneeksi. Hän saattoi ensi kertaa urallaan keskittyä tekniikkaan läpi kesän, kun fysiikka alkaa olla riittävällä tasolla.

Hyppyjen taso pysyi hyvänä koko harjoituskauden, ja sen Aalto haluaisi siirtää kisasuorituksiin.

– Uskon, että voin olla hyvänä päivänä tuloksissa aika korkealla. Jatkossa yritän saada hyppyihin myös tasaisuutta, Aalto jatkoi.

Rukan HS142-mäessä hypätään ensimmäinen kilpailu lauantaina kello 17.30 ja toinen kilpailu sunnuntaina kello 16.30.

Juttua täydennetty kauttaaltaan 27.1.2020 klo 19.37.

Lue myös:

Valmentaja myöntää, että sprintti ei aina kiinnosta suomalaisia naishiihtäjiä – asiantuntijan mukaan tulokset kertovat tulevasta: "Sprinttipäivää on turha väheksyä"

Hiihto-osuus suomalaisten ilonaihe yhdistetyssä, pettynyt päävalmentaja Kukkonen kaipaa rentoutta: "Jotenkin psyyke latautuu yli"

Kokeneet kilpakaverit käyttivät Joni Mäen heikon hetken hyväkseen, eikä tavoitteen saavuttaminen tyydyttänyt – "Vähän karvas maku jäi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat