Valtteri Bottas avaa syitä MM-taiston hurjalle piste-erolle – Lewis Hamilton samoilla linjoilla

Valtteri Bottaksen mukaan hänellä on ollut tänä vuonna joitakin epäonnisia kilpailuja.

Formula 1
valtteri bottas lewis hamilton
Lewis Hamiltonin mukaan Valtteri Bottas on henkisesti yksi sarjan vahvimmista kuljettajista.Getty Images

Valtteri Bottaksen mahdollisuudet maailmanmestaruuteen murenivat lopullisesti Turkin GP:ssä, kun Lewis Hamilton varmisti jo seitsemännen maailmanmestaruutensa F1-sarjassa.

Mercedeksellä neljättä kauttaan ajavan Bottaksen ero Hamiltoniin on kasvanut jo 110 pisteeseen kauden aikana. Vaikka mestaruustaisto karkasi suomalaiskuskin hyppysistä, hän kokee kuluneen kauden antaneen myös monia positiivisia asioita, joita hän voi ottaa mukaansa seuraavalle kaudelle.

– Olen pystynyt parantamaan monella osa-alueella. En tietenkään vielä tarpeeksi, että voisin voittaa mestaruuden, mutta jatkan yrittämistä, Bottas sanoi RaceFans-sivuston mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Bottaksen mukaan hänellä on ollut tällä kaudella myös joitakin epäonnekkaita kilpailuja, joissa hän on menettänyt pisteitä.

– Mutta on ollut myös kisoja, joissa Lewis on ollut minua parempi. Lopulta se on tehnyt eron.

– Tiedän, että tässä lajissa piste-ero voi näyttää isolta, mutta lopulta kyse on pienistä marginaaleista.

Suomalaiskuski tosin myöntää, ettei hän ole pystynyt pääsemään huipputasolle yhtä usein kuin Hamilton. Tässä asiassa Bottas pyrkiikin parantamaan tulevaisuutta ajatellen.

– Minusta tuntuu, että olen joka vuosi entistä parempi. Se antaa minulle toivoa ja motivaatiota, Bottas sanoi tulevaisuudestaan.

"Pitää muistaa, ketä vastaan hän ajaa"

Myös Hamilton puhui vahvasti Valtteri Bottaksen puolesta, kun häneltä kysyttiin kaksikon välisestä MM-taistosta. Hamiltonin mukaan Bottas on tullut vuosi vuodelta vahvemmaksi, ja suomalainen on parantanut monella osa-alueella.

– Piste-ero on nyt, mikä on, mutta jos katsotaan vaikka aika-ajoja, erot ovat kaikkein pienimmät. Hän on jo kuronut eron aika-ajoissa, Hamilton sanoi Autosportin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Hamilton kokee, että hänen tasaisuutensa on tehnyt eron kuskien välille. Brittikuskin mukaan Bottaksella on ollut myös epäonnea ja ongelmia auton luotettavuuden kanssa. Näiden vuoksi myös piste-ero näyttää suuremmalta kuin normaalisti.

Hamiltonin mukaan ihmisten olisi annettava suomalaiskuskille hänen ansaitsemaansa kunnioitusta.

– Ihmisten pitää muistaa, ketä vastaan hän ajaa. Ei ole helppoa olla tallikaverini. Mutta hän tulee jokaiseen viikonloppuun samalla asenteella. Hän ei koskaan valita, että autossa olisi jotain vikaa. Hän aina sanoo vain, että 'minun pitää tehdä työni paremmin.'

– En tiedä yhtäkään toista kuskia, joka tekisi niin täällä, ja näen, että olemme siinä samanlaisia. Tulemme viikonloppuihin raikkaalla mielellä. Hän on henkisesti yksi sarjan vahvimmista kuljettajista, Hamilton suitsutti.

F1:n kausi jatkuu viikonloppuna Bahrainin osakilpailulla. Bahrainissa ajetaan myös ensi viikolla, minkä jälkeen kausi päättyy Abu Dhabin osakilpailuun 13. joulukuuta.

Lue myös:

Hamilton vei molemmat formula ykkösten Bahrainin gp:n harjoitukset – radalla toikkaroinut koira ja romuttunut auto aiheuttivat keskeytyksiä

Antaako Valtteri Bottas tarpeeksi haastetta Lewis Hamiltonille? Mercedes-pomo torppasi: "Tallissa on kaksi alfaurosta"

Räikkösellä kahdeksan palkintokorokesijaa Bahrainista – muistissa myös vuoden 2006 upea nousu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat