Pärmäkosken meno oli tukkoisen takkuista eikä sunnuntain startti houkuttele – "Uskon, että huomenna on pitkän lenkin päivä"

Krista Pärmäkosken mukaan hänen edellisen viiden viikon harjoittelu on ollut surkeaa sairastelun takia.

hiihto
Alkutalvesta sairastellut Krista Pärmäkoski vetäytyy harjoitustauolle.
Krista Pärmäkoski jäi ilman maailmancupin pisteitä Rukan kympillä. Sprintissä hän jäi karsintaan.Tomi Hänninen

Krista Pärmäkoski oli kaukana kärkikamppailusta Rukan 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa. Pärmäkoski tiesi jo etukäteen, ettei hän ole täydessä iskussa, sillä viime viikkojen sairastelu on syönyt kuntoa.

Pärmäkoski oli lopputuloksissa 33:s ja hävisi voittaja Therese Johaugille minuutin ja 46 sekuntia.

– Aika haastava kisa. Sellainen tukkoinen takkuinen. Tänään hiihdettiin aika nopea kymppi, siellä olisi pitänyt lihasten olla tosi hyvin hereillä, Pärmäkoski pohti Yle Urheilun haastattelussa.

Pärmäkosken mukaan hän olisi pystynyt vastaamaan muiden vauhtiin paremmin ainoastaan silloin, jos kisan aikana olisi satanut lunta. Silloin hyvin hiihtäneet sprintterit olisivat saattaneet pudota vauhdista.

– Nopeassa kelissä pitäisi kaiken olla kunnossa, jotta pystyisi kovaa hiihtämään.

Pärmäkoski totesi jo ennen maailmancupin avausta, että hän ei ole lainkaan varma siitä, että hiihtää viikonloppuna kaikki kolme osakilpailua. Heti kympin kisan jälkeen hän ei osannut sanoa suoraan, starttaako vielä sunnuntain 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajoon, mutta todennäköisesti ei.

– En ole vielä jutellut valmentajien kanssa, mutta uskon, että huomenna on pitkän lenkin päivä, hän totesi.

– Olihan hiihto parempaa kuin viikko sitten lauantaina, mutta kun edellisen viiden viikon harjoittelu on ollut todella surkeaa, niin kyllähän se kunnossakin alkaa näkyä.

Pärmäkosken mukaan nyt täytyy miettiä sitä, viekö kuntoa eteenpäin kilpaileminen vai kunnon harjoittelu.

– Uskon, että nyt kun on tullut kaksi kisaa alle, niin se kolmas kisa ei vie sitä kuntoa eteenpäin, vaan pitää tehdä niitä taas perusasioita.

"Keuhkoille kova veto"

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärven mukaan Pärmäkosken suunnitelma perusasioihin palaamisesta kuulostaa järkevältä.

– Hän on ollut kolme viikkoa virustaudissa, eikä ole pystynyt harjoittelemaan juuri ollenkaan. Vaikka eilinen jäikin yhteen vetoon ja sprintin karsintaan, niin se on kuitenkin keuhkoille kova veto, Jauhojärvi totesi.

– Tänään kovavauhtinen kymppi, niin on järkevää palata perustekemiseen ja jättää jopa Davosin maailmancup väliin, koska korkealle meno on aina suuri riski, vaikka nousukuntoon pääsisikin

Ensi viikonlopun Lillehammerin maailmancupin viikonloppu on jo peruttu, mutta Davosin maailmancup on tällä hetkellä vielä ohjelmassa mukana. Pärmäkoski ei ole varma, nähdäänkö häntä Sveitsissä.

– Jos ei vire parane, niin en usko, että minua nähdään Davosissa.

Lue myös:

Niskasen hiihto sai Jauhojärvenkin innostumaan: "Kerttu on palannut sille tasolle, mitä on odoteltu"

Johaug kiihdytti voittoon Rukan kympillä – Niskaselta pirteä esitys, Pärmäkoski putosi maailmancupin pisteiltä

Antti Aalto Rukan mäkikisassa – katso ja kuuntele suoria lähetyksiä tai seuraa tulospalvelusta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat