Hyppää sisältöön

Niskasen hiihto sai Jauhojärvenkin innostumaan: "Kerttu on palannut sille tasolle, mitä on odoteltu"

Kerttu Niskanen vastasi Suomen naisten parhaasta suorituksesta Rukan 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa.

Kerttu Niskanen
Katso Kerttu Niskasen kisa kuvaa klikkaamalla.

Kerttu Niskanen on kolmen edellisen kauden ajan etsinyt huippuvauhtiaan. Rukan 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan kuudes sija osoitti, että nyt hän on oikealla tiellä. Sijoitus oli Niskaselle paras Rukalla vuosikausiin.

– Upea veto Kerttu Niskaselta! Kerttu on palannut sille tasolle, mitä tässä on pari vuotta odoteltu. Että hän pääsee pistesijoille eli kuuden joukkoon, Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi hehkutti.

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila seurasi kilpailua ladun varressa ja kiinnitti huomiota siihen, miten jaksavan näköistä Niskasen meno oli.

– Hän jaksaa tehdä töitä ja puristaa hyvin, mutta keulavauhtia menevillä naisilla on vielä selvästi enemmän terävyyttä ja iskua mäen päälle, Lassila arvioi.

Jauhojärven mukaan Niskasen ylävartalon käyttö on parantunut ja myös voimatasoissa näkyy kasvua. Tätä nykyä aviomiehensä Juho Mikkosen valmennuksessa olevalla Niskasella oli tähän selitys valmiina:

– Juho on opettanut minulle, että vaikka on kympin kisa, niin kisasuorituksen aikana pitää pystyä miettimään työskentelyä niin, että tasuripätkissäkin pitää olla keskittyminen mukana. Että muistaa juntata siihen voimaa. Vaikka on kiire, niin silti ei saa olla sellainen kiire, että se syö tekniikkaa, Niskanen kertoi Yle Urheilulle.

Niskanen osallistui ennen Rukaa Venäjän maajoukkueen leirikisaan Oloksella. Tuossa kisassa hän sijoittui toiseksi häviten Natalia Neprjajevalle vain sekunnin. Neprjajeva sijoittui Rukan kympillä viidenneksi ja voitti Niskasen nyt noin 15 sekunnilla.

Rukan lauantain kisa oli Niskaselle hänen ensimmäinen virallinen perinteisen normaalimatkan kisa, mutta myös ensimmäinen pakkaskisa. Niskanen epäilikin neljän asteen pakkasen vaikuttaneen hiihtoonsa.

– Oli vähän sellaista kohmeanoloista menoa. En ole niinkään tyytyväinen fiilikseen, sijaan olen tyytyväinen. Mutta parempaan pitää pystyä, Niskanen totesi.

– Varmaan olen ihan hyvässä kunnossa, koska tänään ei hiihto tuntunut helpolta ja hyvältä.

Sunnuntaina edessä on 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisa. Niskanen toivoo, että kahden kisan kuormitus on syönyt nopeilta sprinttereiltä voimia ja sanoi lähtevänsä ladulle taiselemaan. Selkeitä sijoitustavoitteita hän ei kuitenkaan suostu miettimään.

– En käytä siihen ajatuksia. Se on, mitä on. Ei muuta kuin joka päivä ladataan se, mitä lähtee, hän vakuutti.

Lue myös:

Pärmäkosken meno oli tukkoisen takkuista eikä sunnuntain startti houkuttele – "Uskon, että huomenna on pitkän lenkin päivä"

Johaug kiihdytti voittoon Rukan kympillä – Niskaselta pirteä esitys, Pärmäkoski putosi maailmancupin pisteiltä

Antti Aalto Rukan mäkikisassa – katso ja kuuntele suoria lähetyksiä tai seuraa tulospalvelusta