Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Iivo Niskasen voittokulku Rukalla ei jatkunut – pettynyt suomalainen ihmetteli hidasta alkuvauhtiaan: "Käsittämättömän kaukana olin ekalla kierroksella"

Johannes Kläbo oli ylivoimainen Rukan 15 kilometrin kilpailussa.

urheilu
Iivo Niskanen
Tomi Hänninen

Iivo Niskanen ei onnistunut jatkamaan voittosarjaansa Rukan maailmancupin 15 kilometrin kilpailuissa. Kolme kertaa kisan voittanut Niskanen jäi tällä kertaa viidenneksi.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti norjalainen Johannes Kläbo. Huippuvireessä oleva Kläbo voitti toiseksi sijoittuneen venäläisen Aleksei Tshervotkinin 15,2 sekunnilla. Kolmas oli Venäjän Aleksandr Bolshunov ja neljäs norjalainen Emil Iversen.

Niskanen ei ollut ensimmäisissä väliajoissa kärkivauhdissa, mutta vauhti näytti nousevan hyvin. Kymmenen kilometrin väliajoissa Niskanen oli toisena Kläbon jälkeen.

Viimeisellä kierroksella Niskasen vauhti kuitenkin hyytyi ja hän hävisi Kläbolle 21,7 sekuntia. Niskanen ihmetteli itse hidasta alkuvauhtiaan. Ensimmäisen viiden kilometrin jälkeen hän oli kuudentena 11 sekuntia kärjestä.

– Käsittämättömän kaukana olin ekalla kierroksella. Jouduin välikiekan sitten hiihtämään liian lujaa. Aloin olla jo niin kaukana että tuli omaan tasoon nähden liian kovaa tuo toinen kierros.

– Kyllä se käsittämättömän heikkoa oli. Nousuihin kyllä jaksoin tulla, mutta työntämisestä ei tällä kertaa tullut mitään, pettynyt Niskanen totesi.

Niskanen ei syyttänyt suksia, vaan sanoi, että välineet toimivat. Kuuman ryhmän alkupäässä lähtenyt Niskanen ei juurikaan kuullut väliaikoja, mutta siitäkään vauhdin puuttuminen ei jäänyt kiinni.

Sunnuntain vapaan kisaan Niskasen odotukset olivat matalalla heti lauantain kisan jälkeen.

– Vaikea tästä on enää nousta, tämä meni niin alakanttiin.

Ristomatti Hakola onnistui hyvin ja oli 11:s Joni Mäki oli 17:s ja Perttu Hyvärinen 19:s.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Pärmäkosken meno oli tukkoisen takkuista eikä sunnuntain startti houkuttele – "Uskon, että huomenna on pitkän lenkin päivä"

Johaug kiihdytti voittoon Rukan kympillä – Niskaselta pirteä esitys, Pärmäkoski putosi maailmancupin pisteiltä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat