Hyppää sisältöön

Mari Ederin hyvin alkanut kisa päättyi harmillisesti kahteen ohilaukaukseen

Mari Eder ampui viimeisellä pystypaikalla kaksi ohilaukausta ja putosi maailmancupin avauksessa kolmenkymmenen huonommalle puolelle.

Kuva: Tomi Hänninen

Mari Eder jäi lopulta sijalle 32 normaalimatkalla ampumahiihdon maailmancup-kauden avauksessa Kontiolahdella.

Ederin kisa ennen viimeistä ammuntaa oli tasapainoinen: hän ampui kolmelta ensimmäiseltä paikalta vain yhden ohi. Viimeiseltä pystypaikalta Eder ampui kaksi ohi ja sijoitus putosi saman tien reippaasti.

– Kaksi ensimmäistä sarjaa olivat ihan hyviä. Kahteen seuraavan tuli enenmmän varmistelua. Viimeisessä pystyssä yritin korjata sitä virhettä, mikä ensimmäisessä pystyssä oli, Eder kertoi.

15 kilometrin matka oli raskas.

– Rata oli pehmeä miesten kisan jälkeen. Nousussa tuntui, että mitä enemmän laittoi tehoa, sitä enemmän meni läpi. Piti yrittää hiihtää tasaisesti ja maltillisesti.

Kilpailun voitosta käytiin kova taistelu. Puhtaasti ampunut Dorothea Wierer oli viimeisen ammunnan jälkeen 35 sekuntia Denise Herrmannin edellä. Ero kutistui lähes kokonaan, mutta Wierer pysyi 0,8 sekuntia edellä. Herrmann ampui yhden sakon. Kolmas oli puhtaasti ampunut ruotsalainen Johanna Skotthem.

Muista suomalaisista Suvi Minkkinen oli 69:s ja Venla Lehtonen 79:s. Erika Jänkä kaatui viimeisellä kierroksella ja tuli ensiavun kyydillä metsästä pois.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

.
.