Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Erika Jänkä pelästytti Kontiolahdella: avauskisa päättyi pahaan kaatumiseen ja ensiapuun – "Ruhjeita tuli, mutta ei onneksi kasvoihin"

Erika Jänkä kaatui kovasta vauhdista Kontiolahden radan pitkässä laskussa.

ampumahiihto
Erika Jänkä
Erika Jänkän maailmancupkausi sai huonon lähdön.Tomi Hänninen

Erika Jänkän kilpailu Kontiolahden normaalimatkalla päättyi vain vajaat kaksi kilometriä ennen maalia, kun hän kaatui viimeisellä kierroksella pahasti. Jänkä joutui palaamaan radalta ensiavun kyydissä.

– Lihakset kramppasivat pitkässä laskussa, enkä saanut enää käännettyä suksia jäisessä mutkassa. Kaaduin hyvästä vauhdista ja suksi meni poikki, Jänkä kertasi tapahtunutta Yle Urheilulle.

Kuusi ohilaukausta ampunut Jänkä oli tuossa vaiheessa kisassa 90 sijan huonommalla puolella, mutta tuloksia tärkeämpää oli, että suomalaisurheilija selvisi rytäkästä vähäisillä vammoilla.

– Luita ei katkennut ja pään ja niskan alue tutkittiin ensiavussa. Niistäkään ei löytynyt mitään. Ruhjeita tuli, mutta ei onneksi kasvoihin, hän kommentoi.

Jänkän mukaan rankan kisan aiheuttamat krampit hellittivät, kun hän sai ruokaa, juomaa ja sokereita kroppaan. Pari tuntia kisan jälkeen hänen olonsa tuntui jo ihan hyvältä.

– Enää ei vaivaa juurikaan muu kuin suuri harmitus, 25-vuotias Ahveniston Ampumahiihtäjien urheilija totesi.

Lue myös:

Mari Ederin hyvin alkanut kisa päättyi harmillisesti kahteen ohilaukaukseen

Tuomas Harjula järjesti jättiyllätyksen Kontiolahdella – "En ihan tällaista odottanut"

Ampumahiihtäjät joutuvat heti kovaan rypistykseen – Mari Eder tietää katseiden kohdistuvan häneen: "Syvään päätyyn mennään heti"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat