Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Herola ja Hirvonen tykittivät jälleen hiihtoladulla huippuvauhtia – "Ei vielä hypitä riemusta, mutta en ole huolissani"

Ilkka Herola oli päivän nopein hiihtäjä. Hän nosti sijoitustaan mäkiosuuden jälkeen 13 sijaa.

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola
Ilkka Herola sivusi 11. sijallaan uransa parasta sijoitusta Rukan maailmancupissa.Tomi Hänninen

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen osoittivat jälleen huimaa hiihtovauhtiaan ja suomalaiskaksikko paranteli hiihto-osuudella sijoituksiaan roppakaupalla. Herola oli mäkiosuuden jälkeen 24. sijalla, mutta nousi 11:nneksi, kun taas Hirvonen kipusi 26. sijalta 14:nneksi.

Herola oli päivän nopein hiihtäjä ja perjantain kisan nopeimman hiihtoajan kellottanut Hirvonen tällä kertaa kolmanneksi nopein. Suomalaisten väliin kiilasi ainoastaan Saksan Vinzenz Geiger.

– Onhan se, kun päästään kunnon kisaan hiihtämään, heti ihan eri meininki. Ei tarvitse puolivälissä tulla pois, Herola naurahti Yle Urheilun haastattelussa ja viittasi perjantain viiden kilometrin hiihtomatkaan.

Herola ja Hirvonen pääsivät hiihto-osuudelle yhtäaikaa, ja etukäteen odotettiin, että Hirvonen olisi vetohommissa. Herolan mukaan Hirvosella oli kuitenkin palautumisongelmia ja jalat tuntuivat jäykiltä jo ennen hiihtoa.

– Jos heikollakin hiihdolla pystyy tuollaisen suorituksen vetämään, niin kyllä mies kunnossa on. Ei hätää! Herola vakuutti.

Suomen joukkueelta on odotettu tason nostoa mäkiosuudella, sillä kesän aikana joukkue on keskittynyt mäkihyppyyn Falko Krismayrin johdolla. Ainakaan vielä kehitystä ei ole näkynyt tuloslistoilla, ja Herolan mukaan mäessä on vielä paljon tekemistä.

– Ei vielä hypitä riemusta, mutta en kuitenkaan ole huolissani. Tämä oli kuitenkin urani paras sijoitus Rukalla, niin kai siihen täytyy tyytyväinen olla. Täällä on tarvottu vuodesta 2013 asti, eikä ole yleensä päästy helpolla, Herola muistutti.

Herola on sijoittunut 11:nneksi Rukalla aiemminkin. Vuonna 2014 hän saavutti tämän sijan henkilökohtaisessa kisassa sekä pariviestissä Janne Ryynäsen kanssa.

Lauantain kisan voiton nappasi jälleen tuttu mies: Norjan Jarl Magnus Riiber. Saksan Eric Frenzel oli kisan kakkonen ja Japanin Akito Watabe kolmas. Suomen Perttu Reponen nappasi uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet sijoittumalla 28:nneksi. 18-vuotias Reponen oli lähellä pisteitä jo perjantaina, mutta tuolloin ei vielä onnistunut.

– Napsun verran parempi oli hyppy tänään ja vähän pidempi hiihtomatka, niin sai eroja tehtyä. Ja oli vähän parempi hiihtopäiväkin tänään, Reponen kertoi.

23-vuotias Riiber juhli voittoa jo perjantaina ja kahdella voitollaan hän nousi kaikkien aikojen maailmancupin osakilpailujen voittotilastossa kolmannelle sijalle. Riiber pudotti 29 voitollaan Ronny Ackermannin neljännelle sijalle, kun kakkossijalla olevalla Frenzelillä on 43 ja ykköspaikalla olevalla Hannu Mannisella 48 voittoa.

Päivitys kello 18.54: lisätty Reposen kommentti ja kello 19.42 Reposen ikä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Suomen yhdistetyn miehet lähtevät taas kaukaa hiihto-osuudelle, Eero Hirvonen sanoi hypystään suorat sanat: "En tiedä, mitä munasin"

Hiihto-osuus suomalaisten ilonaihe yhdistetyssä, pettynyt päävalmentaja Kukkonen kaipaa rentoutta: "Jotenkin psyyke latautuu yli"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat