Yhdistetyn päävalmentaja myöntää, että kaksi asiaa erottaa Suomen joukkueen kärkikahinoista – "Homma on tämän kauden aikana vielä mahdollista pelastaa"

Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen toivoo joukkueeltaan Rukan kolmanteen kilpailuun jälleen pientä eteenpäinmenoa.

urheilu
Eero Hirvonen
Suomen yhdistetyn joukkueella on ollut viime aikoina vaikeuksia hyppytekniikan kanssa.Tomi Hänninen

Suomen yhdistetyn miesten mäkihyppy on takunnut jo pitkään. Vaikka Rukan maailmancupin kisoissa ei vielä suuria kehitysloikkia nähty, oli päävalmentaja Petter Kukkonen lauantain kisan jälkeen positiivisemmalla tuulella. Joukkue nosti tasoaan koko rintamalla parin asteen verran.

– Tietysti ero kärkeen on vielä iso, mutta pienin askelin sitä kohti. Hyppääminen oli jo vähän parempaa, turha puristaminen oli poissa, hän totesi lauantain kisan jälkeen Yle Urheilun haastattelussa.

Kukkosen mukaan valmennusjohto näki suomalaisten hypyissä pieniä edistysaskelia juuri niissä teknisissä jutuissa, mitä halusikin.

– Näiden kahden kisan aikana olemme kuitenkin huomanneet sen, että hyppytekniikassa ja myös hyppyvarusteissa olemme auttamattomasti jäljessä. Niitä pikkuhiljaa kehittämällä homma on tämän kauden aikana vielä mahdollista pelastaa.

"Ei mopolla mahdottomia"

Perjantain kisan jälkeen Kukkonen oli pettynyt etenkin mäkiosuuteen ja kaipasi hyppyihin rentoutta. Lauantaina tätä oli jo löytynyt, joten odotukset sunnuntaita kohti nousivat sen myötä yhä korkeammalle. Kukkonen muistutti kuitenkin, ettei yhden viikonlopun aikana pystyy tekemään valtavaa muutosta.

– Se perushyppytaso on, mikä on. Mutta toisaalta näin kauden alussa, kun lumihyppyjä on vähän, uskon, että pystymme päivä päivältä petraamaan. Etenkin kun nämä ovat olleet suurmäessä ensimmäiset hyppymme puoleentoista kuukauteen, hän sanoi.

– Toivotaan, että sama trendi näkyisi myös sunnuntaina, mutta ei mopolla mahdottomia, vaan pienin askelin.

Vaikka Ilkka Herola ja Eero Hirvonen ovat huippuhiihtojensa ansiosta nousseet hyville maailmancupin pisteille, Kukkonen uskoo, että palkintosijataistoon mukaan pääseminen on helpommin sanottu kuin tehty. Hän olisi tyytyväinen kymmenen parhaan joukkoon sijoittumisiinkin.

Reposesta kuullaan vielä

Erityisen tyytyväinen Kukkonen oli lauantaina siihen, että vasta 18-vuotias Perttu Reponen saavutti kisassa uransa ensimmäiset maailmancupin pisteensä. Toista vuotta maajoukkueessa oleva Reponen on Kukkosen mielestä yksi lahjakkaimmista urheilijoista Suomessa. Kiteeläisellä on ollut vuosien varrella vaikeuksia, mutta on saanut harjoitella tämän vuoden suhteellisen terveenä.

– Ja heti hän meni kuin raketti ylöspäin. Näen Pertulla loistavan tulevaisuuden. Nyt kun vain säilyy malttia ja antaa ajan kulua, niin tästä pojasta on varmasti iloa suomalaiselle yleisölle, Kukkonen lupaili ja sanoi odottavansa tason nostoa muiltakin joukkueen nuorilta.

– Haluaisin nähdä, että nämä muutkin pojat vähän laajemmalla rintamalla tulisi siihen pistetavoitteluun mukaan. Se olisi hyvä tavoite tähän kolmanteen kisaan.

Rukan kolmatta kisapäivää ja yhdistetyn mäkiosuutta voi seurata Ylen kanavilla kello 10.25 lähtien.

Lue myös:

Herola ja Hirvonen tykittivät jälleen hiihtoladulla huippuvauhtia – "Ei vielä hypitä riemusta, mutta en ole huolissani"

Hiihto-osuus suomalaisten ilonaihe yhdistetyssä, pettynyt päävalmentaja Kukkonen kaipaa rentoutta: "Jotenkin psyyke latautuu yli"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat