Suora

  • Alppihiihdon MC: Kronplatz, naisten suurpujottelun 1. lasku
  • Kronplatz, naisten suurpujottelun 1. lasku

Dostalin korvannut Ilves-vahti nollasi KalPan

Liigan kärkijoukkueista Ilves ja Lukko ottivat täyden pistepotin.

urheilu
Eetu Mäkiniemi
Ilves-vahti Eetu Mäkiniemi oli vireessäLehtikuva

Liigan maalivahtieliittiin kuuluneen Lukas Dostalin NHL-jäille menettänyt Ilves oli lujilla KalPan kanssa, mutta kukisti kuopiolaiset 2–0. Toinen osuma syntyi tyhjiin KalPan yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia.

Dostalin tilalla Ilveksen maalilla pelasi Eetu Mäkiniemi, joka pelasi 24 torjunnalla uransa ensimmäisen nollapelin.

– Palasimme puolustamisessa perusasioihin ja tehtiin kimpassa hommia, tiivisti Ilveksen valmentaja Jouko Myrrä.

– Edellisissä kolmessa ottelussa vastustaja sai maaleja liikaa vastahyökkäyksistä. Hyökkäsimme liikaa itse. Nyt oli teemana, että ensin pitää puolustaa todella tarkasti ennen kuin edes ajatellaan hyökkäämistä, Mäkiniemi sanoi.

Lukko palasi voittojen tielle

Lukko otti Jukureilta luulot pois jo neljän maalin avauserässä. Käytännössä peli oli ohi jo Lukon numeroin 4–0 viemän avauserän jälkeen. Jukurit vaihtoi maalivahtia toiseen erään, kun Sami Rajaniemi korvasi Eetu Randelinin.

– Hyvin pistettiin vastaan, mutta ihan se ei riittänyt. Oltiin koko ajan yhden askeleen perässä, Jukurien päävalmentaja Marko Kauppinen arvioi.

Maalein 6–3 tullut voitto oli raumalaisille merkittävä, sillä viikon aiemmat ottelut olivat tappiollisia. Lukko osoitti vahvuutensa erikoistilannepelaamisessa ja teki muun muassa kauden neljännen alivoimamaalinsa.

– Ei me toisessakaan huonoja oltu, mutta tulosta ei jostain syystä vaan tullut. Sen sijaan Jukurit näytti kaksi kertaa, miten maali oikein tehdään, Lukon päävalmentaja Pekka Virta tiivisti.

– Joukkueella oli kahden peräkkäisen tappion jälkeen hyvä painetesti, josta selvittiin kunnialla. Täytyy sanoa, että olen pojista ylpeä, Virta jatkoi.

HPK liusuu alamäessä, HIFK:lle pakkopisteet

Liigajumbo HPK johti HIFK:ta vastaan avauserän jälkeen, mutta ei voinut helsinkiläisten hyökkäystehoille jatkossa mitään. HIFK voitti Hämeenlinnassa 5–2,

Jere Sallinen oli joukkueensa tehokkain tehtyään yhden maalin ja syötettyään kaksi osumaa. Pisteille pääsi kymmenen miestä. Floridan NHL-mies Henrik Borgström tasoitti ottelun uransa ensimmäisellä liigamaalilla neljännessä pelissä.

– Ensimmäinen erä oli tahmea, mutta pääsimme hyvin mukaan. Hyvä taistelu, jossa puolustimme hyvin ja olimme tehokkaita, Sallinen sanoi.

– Koronan takia tilanne on hankala. Viikon kotipelit jäivät pois. Meillä on ollut muutenkin paljon vieraspelejä, Sallinen jatkoi.

HPK:n Otto Latvala, 21, avasi silti kauden maalihanat ja teki samalla uransa kolmannen liigaosuman.

– Paikkoja on ollut paljon. Meillä oli hyvä tulo peliin, mutta toinen ja kolmas erä olivat heikkoja. Olisi pitänyt puolustaa paremmin, Latvala sanoi.

SaiPalle 3:s voitto putkeen

SaiPa jatkoi perjantain Ilves-voiton innoittamana ja kukisti Kouvolassa KooKoon 3–1. Lappeenrantalaiset tekivät yhden maalin joka erässä ja voittivat, vaikka torjuntojen perusteella KooKoo hallitsi selvästi. Vierasvoitto oli SaiPan toinen tällä kaudella.

– Makeaa oli tehdä liigauran ensimmäinen voittomaali tässä hallissa, vielä läpiajosta ja tyhjään verkkoon, myhäili SaiPa-sentteri Jaakko Lantta, 24.

Lantan (1+1) tavoin SaiPan ykkössentteri Jarno Koskiranta (1+1) vietti kahden tehopisteen iltaa.

Niclas Westerholm oli SaiPan maalilla täystyöllistetty. KooKoo myllytti pelin laukaustilaston nimiinsä 56–25.

– Westerholm oli todella hyvä. SaiPa blokkasi ison määrän laukauksia. Pidimme vastustajan alle kymmenessä selvässä maalipaikassa, mutta hävisimme tehottomuuteemme, listasi KooKoon valmentaja Jussi Ahokas.

Nurmi laukoi liigahistoriaa

Turun Palloseuran Markus Nurmi teki jääkiekon liigahistorian nopeimman avausosuman, kun hän yllätti Ässät jo neljän sekunnin pelin jälkeen. Nurmi sai kiekon Juhani Jasun aloituksesta, luisteli siniviivan yli ja laukoi kiekon maaliin.

Liigan nettisivujen mukaan kolme pelaajaa on tehnyt maalin viiden sekunnin pelaamisen jälkeen. Lukon Jari Laiho onnistui viiden sekunnin pelin jälkeen joulukuussa 1979, Tapparan Esa Välioja tammikuussa 1982 ja Tapparan Seppo Ahokainen joulukuussa 1983.

TPS kukisti vieraansa 4–1 ja otti neljännen peräkkäisen voittonsa.

– Hieno voitto, vaikka aivan täydellistä rytmitystä peliin ei löytynyt. Meillä on leveä materiaali, ja joukkue näytti taas sitkeytensä, summasi TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen.

– Paransimme peliämme perjantaista, mutta Tepsiä vastaan rahkeet eivät kuitenkaan riittäneet, tiivisti Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

"Maalinedusta on meikäläisen toimisto"

Tiiviisti puolustanut Tappara haki Kärpistä oppikirjamaisen 4–1-vierasvoiton. Ensimmäisen erän ja koko ottelunkin hahmo oli Tapparan nelosketjun laitahyökkääjä Lassi Vanhatalo. 1–1-tasoitusosuma oli 22-vuotiaalle Vanhatalolle liigauran ensimmäinen maali ja tehopiste.

– Huilasin eilen ja pääsin tuoreilla jaloilla pelaamaan. Nuo ovat niitä minun näköisiäni maaleja, Vanhatalo sanoi.

Vanhatalo oli yksi illan näkyvimmistä hyökkääjistä. Muut tekopaikat jäivät käyttämättä, mutta Tapparan toiseen ja kolmanteen maaliin kaksimetrinen ja satakiloinen Vanhatalo rakensi erinomaiset maskit.

– Paljon siihen maskipelaamiseen on panostettu. Maalinedusta on meikäläisen toimisto, Vanhatalo kommentoi.

Kärpät on ollut tämän kauden kotipeleissään vaisu. Juhamatti Aaltonen vei Kärpät 1–0-johtoon, mutta sen jälkeen yritykset kilpistyivät erinomaisesti pelanneeseen maalivahti Christian Heljankoon.

Sport kukisti Pelicansin voittolaukauskilpailun jälkeen 3–2.

Lue myös

TPS:n Markus Nurmi teki liigahistoriaa – maali neljässä sekunnissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat