Hyppää sisältöön

EM-karsintojen pelaamista kritisoiva Dettmann: Susijengin "yhteinen tanssi" jäi vajaaksi

Suomen miesten koripallomaajoukkueen pelaaminen ei riittänyt korien alla EM-karsinnassa Georgiaa vastaan. Tappio kirjattiin luvuin 85-91.

Henrik Dettmann Kuva: Lehtikuva

Suomen päävalmentaja Henrik Dettmannilla oli harvinaisen selkeä näkemys, miksi Susijengi taipui ottelun loppuhetkillä Georgialle.

– Meillähän oli peli hyvin hallussa, mutta sitten jäimme vähän pieniksi, kun pelaajat loppuivat.

Dettmann viittasi Alexander Madsenin, Matti Nuutisen ja Daniel Dolencin virhetilien täyttymiseen, kun Suomen korinaluskaksikko joutui painimaan 216-senttisen Giorgi Shermadinin kanssa.

– Tämmöistä koripallo vaan on. Jos sinulla on pituusylivoima, niin sitten sitä käytetään. Georgialla oli tässä etu, ja kun me jäimme aina miehen taakse, niin sitten olet jo hävinnyt tilanteen.

– Kyllä me yritimme päästä eteen, mutta vastustaja osasi ottaa vain tilansa. Yksi tai kaksi vihellystä sinne tai tänne, niin ehkä me olisimme saaneet pelata lopun isommalla viisikolla. Peli olisi ollut silloin eri näköinen viimeisen viiden minuutin aikana, vihjasi Dettmann.

Georgialla oli kolme pitkää pelaajaa, joiden kanssa Suomella oli tekemistä koko ajan. Dettmann oli sitä mieltä, että Susijengin tapa puolustaa isompaa ja painavampaa joukkuetta vastaan edellyttää "yhteistä tanssia."

– Kolmessa harjoituksessa tuommoista vaadittavaa tanssia ei aina saa kokoon. Nyt se toimi hetkittäin, mutta paljon jäi parannettavaa, Dettmann näki.

Korona-ajan erityisolosuhteet, koripallokupla sekä ilman yleisöä pelaaminen eivät ole yhtään päävalmentajan mieleen.

– Hävineen joukkueen valmentajan ei pitäisi sanoa tätä, mutta olen johdonmukaisesti sanonut alusta asti - ihan koko ajan, ettei tällaista (EM-karsintaa) pitäisi pelata lainkaan. Tämä on tilanne, jossa ei olla yhtään normaalioloissa.

– Maajoukkuepelaaminen on paikka, jossa pelaajat pelaavat yhteisölle, ja nyt se yhteisö (fanit) on jätetty tämän tapahtuman ulkopuolelle. Tämä on aika epämiellyttävää. Silti turha murista ja narista, sillä ei saa yhtään voittoa. Nyt täytyy mennä kohti seuraavaa peliä ja voittoa.

Maanantaina Suomea vastaan asettuu Serbia, joka hävisi lauantaina yllättäen Sveitsille 90–92.

– Olisi ollut (Suomelle) mukavampi, jos Serbia olisi tänään voittanut. Me emme voineet kuitenkaan vaikuttaa siihen yhtään. Sveitsin voitto on hyvä osoitus, että tässä asetelmassa kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Serbia on tietysti suosikki maanantaina, mutta emme me lähde luovuttamaan sitä peliä. Dettmann tokaisi.

Lue myös

Susijengi taipui EM-karsinnassa Georgialle

Katso tallenne: Susijengi ei pärjännyt Georgian korinalushirmulle