Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana

Krista Pärmäkoski ei hiihdä tänään Rukalla

Krista Pärmäkoski ei kilpaile naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisassa. Myös Saapunki ja Piippo jättävät päivän kisan väliin.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Sairastelu on häirinnyt Krista Pärmäkosken harjoittelua viime viikkoina.Emmi Korhonen / Lehtikuva

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski ei hiihdä kilpaa tänään, kun Rukan maailmancupissa sivakoidaan naisten 10 kilometrin vapaan kilpailu. Pärmäkoski arveli jo eilisen kilpailun jälkeen jättävänsä sunnuntain väliin "hyvin todennäköisesti". Sunnuntaiaamuna Pärmäkosken nimi ei ollut kello 12.50 alkavan kilpailun lähtölistalla.

Pärmäkoski kertoi lauantaina sairastelun pilanneen viisi harjoitusviikkoa. Hänen kilpakuntonsa oli tukkoinen viikko sitten Taivalkosken Suomen cupissa eikä maailmancupin avausviikonloppu muuttanut tilannetta. Perjantain sprintissä Pärmäkoski löysi kaipaamaansa terävyyttä, mutta oli vasta 32:s.

Lauantainen kympin perinteinen kuuluu hänen mielimatkoihinsa, mutta suomalainen hyytyi 33:nneksi.

Pärmäkosken lisäksi myös Susanna Saapunki ja Eveliina Piippo jättävät takaa-ajokisan välistä. Saapunki kertoi Hiihtoliiton Twitter-tilillä, että hänellä oli jo lauantaina veto kropasta pois ja hän on sairastunut perusflunssaan. Mollivoittoisesti lauantaina hiihtänyt Piippo kertoi, että hänestä tuntuu, ettei hän tällä hetkellä välttämättä saa suuntaansa kääntymään kilpailujen kautta.

Sunnuntain vapaan kympille lähdetään takaa-ajoperiaatteella Rukan minikiertueen yhteistulosten mukaan. Kärjessä karkaa Norjan Therese Johaug, ja seuraavina ladulle päästetään 16 sekuntia perässä Ruotsin Frida Karlsson sekä Venäjän Natalia Neprjajeva.

Ensimmäisenä suomalaisena ladulle lähtee Kerttu Niskanen, joka on 42 sekuntia Johaugin takana sijalla kymmenen. Jasmi Joensuulla on kirittävää 1.28, Laura Monosella 1.39, Johanna Matintalolla 1.43 ja Katri Lylynperällä 1.46. Muiden suomalaisten ero keulaan on jo yli kaksi minuuttia.

Naisten takaa-ajokilpailua voi seurata TV2:ssa ja Areenassa kello 12.50 lähtien.

Päivitys kello 12.23: Lisätty tieto Saapungin ja Piipon keskeytyksistä

Lue myös:

Pärmäkosken meno oli tukkoisen takkuista eikä sunnuntain startti houkuttele – "Uskon, että huomenna on pitkän lenkin päivä"

Tatjana Sorina tuli puskista Rukan kympin palkintosijataistoon – valmentaja Cramer Expressenille: "Hän on täysin muuttunut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat