Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pirkanmaalle tulossa samanlaisia rajoituksia kuin Uudellemaalle – Tappara ja Ilves siirsivät kotipelejään

Lopulliset päätökset Pirkanmaan rajoituksista tehdään alkuviikosta.

Urheilupolitiikka
Ilves
Ilves ja Tappara eivät uusien suositusten mukaan saisi pelata yli 10 katsojan edessä. Mika Kylmäniemi / AOP

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjaustyöryhmä antoi sunnuntaina uudet suosituksensa alueelle. Suositukset ovat sisällöltään hyvin samanlaisia kuin mitä Uudellemaalle annettiin jo viime viikolla.

Kaikkiin yleisötilaisuuksiin suositellaan noudatettavaksi korkeintaan 10 hengen rajoitusta. Julkisia ja yksityisiä sisäliikuntatiloja suositellaan suljettavaksi keskiviikosta lähtien lähes kolmeksi viikoksi eli 2.-21.12.

Myös aikuisten harrastejoukkueurheilun suositus tauottamisesta jatkuu 21.12. asti.

Ohjaustyöryhmä ehdottaa, että huippu-urheilu saisi kuitenkin jatkua tietyin erityisehdoin. Maajoukkueurheilijat, Olympiakomitean tukiurheilijat ja OKM:n apurahaurheilijat saisivat jatkaa harjoittelua, kuten myös sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuva ammattilaisurheilu. Näin ollen pääsarjajoukkueet saisivat jatkaa harjoittelua.

Koska yli 10 hengen tilaisuudet suositellaan kiellettäväksi 21.12. asti, eivät joukkueet saisi kuitenkaan pelata yleisön edessä. Tappara tiedotti siirtävänsä joulukuulle kaavaillut neljä kotiottelua (siirryt toiseen palveluun) myöhempään ajankohtaan. Uusia ajankohtia ei vielä päätetty.

Tampereen Ilveksessä ei vielä oltu suunnitelmissa niin pitkällä.

– En tiedä vielä. Meillä on kaksi kotiottelua, ne perutaan tietysti silloin (jos rajoitukset tulevat). Epäilen, että tässä ei kellään ole intoa pelata tyhjille katsomoille, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo sanoi Yle Urheilulle puhelimitse kello 13 aikaan.

Jalo ei ollut tilanteesta huolissaan.

– Meillä on pitkä kevät aikaa, voimme pelata vaikka juhannukseen asti.

Myöhemmin myös Ilves tiedotti siirtävänsä joulukuun kaksi kotiotteluaan tuonnemmaksi.

Lopulliset päätökset Pirkanmaan rajoituksista tekee aluehallintovirasto ensi viikon alussa.

Pirkanmaalla on todettu tällä viikolla ennätysmäärä uusia tartuntoja. Tällä viikolla tartuntoja oli 201. Perjantaina tehtiin uusi päiväkohtainen ennätys, 39 tartuntaa. Lauantaina 14 vuorokauden ilmaantuvuus nousi Pirkanmaalla 59:ään tapaukseen 100 000 asukasta kohden.

Pirkanmaa on lähellä siirtymistä leviämisvaiheeseen.

Juttua päivitetty: Lisätty tieto Tapparan siirtämistä kotiotteluista ja Jalon kommentit ja myöhemmin myös Ilveksen ottelusiirrot.

Lue myös:

Näin pääkaupunkiseudun uudet koronarajoitukset vaikuttavat urheiluun – harrastustoiminta jäihin, lasten ulkoliikunta jatkuu, huippu-urheilijoille helpottava uutinen

Urheiluseuroissa ihmetellään pääkaupunkiseudulle kaavailtuja rajoituksia – lasten ja nuorten harrastusten keskeyttämisellä olisi "dramaattiset vaikutukset" lapsille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat