Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Bö ylivoimainen Kontiolahden pikakisassa – suomalaisten puhti ei riittänyt yllätykseen

Suomalaiset jäivät yli kaksi minuuttia kärjestä miesten 10 kilometrillä. Ruotsalaiset yllättivät nousemalla toiseksi ja kolmanneksi.

ampumahiihto
Johannes Thingnes Bö
Ampumahiihdon norjalaistähti Johannes Thingnes Bö avasi kautensa voitolla ja kakkossijalla.Markku Ulander / Lehtikuva

Norjan Johannes Thingnes Bö jyräsi täydellisyyttä hiponeella suorituksellaan voittoon ampumahiihdon maailmancupin miesten 10 kilometrin pikakilpailussa Kontiolahdella. Bö, 27, kukisti toiseksi tulleen Ruotsin Sebastian Samuelssonin ylivoimaisesti 44 sekunnilla.

Bö ampui kilpailussa nollat ja kirkasti lauantain hopeansa kullaksi. Samuelsson sortui yhteen ohilaukaukseen, mutta sivusi silti uransa parasta maailmancup-sijoitusta.

Myös kolmanneksi sijoittunut, niin ikään ruotsalainen Martin Ponsiluoma ampui yhden ohi. Ponsiluoma jäi voittajasta 47,9 sekuntia ja maanmiehestään Samuelssonista vajaat neljä sekuntia.

Suomalaisista parhaiten suoriutui Tero Seppälä, joka oli lopputuloksissa 41:s. Seppälä, 24, ampui ensimmäisellä ampumapaikalla makuulta yhden ohilaukauksen ja pystyltä kaksi ohi. Ero kärkeen oli maalissa 2 minuuttia ja 27 sekuntia.

– Aivan terävää oli alussa hiihto, mutta tietenkin se on pettymys, kun tulee kolme sakkoa. Sillä ei taistella hyvistä sijoista. Se näkyy viimeisen kierroksen hiihdossa. Ei ollut sitten oikein intoakaan puristaa ihna viimeiseen asti, Sepäälä harmitteli.

Ainoastaan kisan viimeisen laukauksensa ohi ampunut Olli Hiidensalo, 29, jäi Seppälästä vain puolisentoista sekuntia ja oli lopputuloksissa 42:s.

Lauantain normaalimatkalla 14. sijallaan yllättänyt Tuomas Harjula, 22, ampui yhden ohilaukauksen, mutta hänen hiihtovauhtinsa riitti 54. sijaan. Eroa kärkeen oli lopulta 2 minuuttia ja 50 sekuntia.

– Eihän se ollut ihan samanlaista kuin eilen, vähän oli raskaampaa hiihto. Ei ainakaan verryttelyssä tuntunut väsyneeltä, vaan päinvastoin jopa paremmalta kuin eilen. Ei vain lähtenyt eikä hengityskään ihan pelittänyt. Mutta huonolla hiihdolla 60 joukossa, niin on se ihan positiivinen juttu aiempiin vuosiin verrattuna, ammuntaansa melko tyytyväinen ollut Harjula kommentoi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Rukan viimeinenkin kilpailu päättyi norjalaisjuhliin

Asiantuntija hehkuttaa nuorta suomalaisyllättäjää ennen pikamatkaa – "Nyt näyttäisi siltä, että se askel ylöspäin ja kohti maailman kärkeä on otettu"

Erika Jänkä pelästytti Kontiolahdella: avauskisa päättyi pahaan kaatumiseen ja ensiapuun – "Ruhjeita tuli, mutta ei onneksi kasvoihin"

Mari Ederin hyvin alkanut kisa päättyi harmillisesti kahteen ohilaukaukseen

Tuomas Harjula järjesti jättiyllätyksen Kontiolahdella – "En ihan tällaista odottanut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat