Therese Johaug taas järisyttävällä ylivoimalla voittoon – Kerttu Niskanen paransi sijoitustaan, kun edellä sattui haaveri: "He tulivat yhtäkkiä eteeni"

Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena yhdeksäs.

hiihto
Therese Johaug
Therese Johaug tuuletti Rukan triplan voittoa sunnuntaina. Hän nappasi samalla uransa 56. osakilpailuvoittonsa.Emmi Korhonen / Lehtikuva

16 sekunnin etumatkan saanut Norjan Therese Johaug sivakoi ylivoimaiseen voittoon hiihdon maailmancupin takaa-ajokilpailussa Kuusamon Rukalla.

Vapaalla hiihtotavalla käyty 10 kilometrin kilpailu päätti kolmiosaisen Rukan triplan, jonka Johaug myös voitti. Mukavasta etumatkastaan huolimatta norjalainen ei himmaillut, vaan hiihti päivän nopeimman osuusajan.

Toisesta sijasta käytiin norjalaistähden takana rajua taistelua seitsemän naisen ryhmän kesken. Ryhmässä hiihti neljä ruotsalaista, kaksi venäläistä ja Yhdysvaltain Rosie Brennan.

Lauantaina täpärästi neljänneksi jäänyt Venäjän Tatjana Sorina puristi toiseksi, jääden 47 sekuntia voittajasta.

Seuraavat sijat menivät ruotsalaisille: Ebba Andersson oli kolmas (+48,6 s) ja Frida Karlsson neljäs (+50,8 s).

Amerikkalaishiihtäjä Brennan kipusi tuloslistalla hyvin, sillä hän nousi starttinumerolla 11 viidenneksi reilut 52 sekuntia Johaugille jääneenä. Samoin teki 15. sijalta lähtenyt Norjan Helene Marie Fossesholm, joka oli lopulta kuudes (+54,8 s).

Kerttu Niskanen
Kerttu Niskanen harmitteli, että hän joutui takaa-ajossa vetonaiseksi.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kymmenentenä startannut Kerttu Niskanen ei päässyt kärkiryhmän imuun, mutta nousi parhaana suomalaisena yhdeksänneksi. Eroa Johaugiin oli lähdössä 42 sekuntia ja maalissa minuutti ja 14 sekuntia.

– Suksi oli hyvä ja oma virekin oli ihan hyvä. Tuo on vain niin erikoinen kisa, kun peesistä on valtavan suuri hyöty. Jouduin kyllä töitä tekemään itse. Lopun nousuosuuksilla sain muita sitten pudotettua vähän perästäni, Niskanen kommentoi.

Seitsemän hiihtäjän kärkiryhmästä osa kolaroi televisiokamerakuvien ulkopuolella viimeisten muutaman sadan metrin aikana.

Kärkiryhmässä kakkossijasta taistelleet sprinttitähdet Linn Svahn ja Maja Dahlqvist katosivat kärkitaistelusta ja ylittivät maaliviivan seitsemäntenä ja kahdeksantena. Ruotsalaislehti Expressenin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Svahn ja Dahlqvist kaatuivat juuri ennen loppua.

Tilanteessa mukana ollut Venäjän Natalija Neprjajeva putosi lopputuloksissa Niskasen taakse kymmenenneksi. Kerttu Niskanen kertoi Yle Urheilun haastattelussa, ettei hän nähnyt edellään sattunutta haaveria.

– Yhtäkkiä säikähdin, kun tulin viimeistä kertaa alaspäin ja yllätyin kun siinä oli Neprjajeva ja pari ruotsalaista. He tulivat yhtäkkiä eteeni, mutta en nähnyt mitä siellä tapahtui, Niskanen sanoi.

Maailmancupin pisteille pääsivät suomalaisista myös Laura Mononen (25:s) ja Jasmi Joensuu (28:s). Muista suomalaisista Johanna Matintalo oli 35:s, Katri Lylynperä 38:s, Riitta-Liisa Roponen 39:s, Anne Kyllönen 47:s, Anni Alakoski 51:s ja Tiia Olkkonen 62:s

Lue myös:

Tatjana Sorina tuli puskista Rukan kympin palkintosijataistoon – valmentaja Cramer Expressenille: "Hän on täysin muuttunut"

Krista Pärmäkoski ei hiihdä tänään Rukalla

Rukan viimeinenkin kilpailu päättyi norjalaisjuhliin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat