Niskanen piti viidennen sijansa, suomalaismiehiltä hyvä kokonaispanos – Kläbon raju rytminvaihdos ratkaisi voiton

Kolme suomalaismiestä pääsi 12 parhaan joukkoon Rukan maailmancupin päätöspäivänä.

urheilu
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen ei päässyt helpolla Rukan vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä.Emmi Korhonen / Lehtikuva

Iivo Niskasen pyrkimys iskeä mitalitaistoon ei tuottanut hedelmää hiihdon maailmancupin miesten 15 kilometrin takaa-ajokisassa Kuusamon Rukalla. Niskanen lähti viidenneltä sijalta ja oli lopputuloksissa myös viides.

Kilpailuun 15 sekunnin etumatkalta lähtenyt Norjan Johannes Hösflot Kläbo hiihti alkumatkan voimiaan säästellen. Puolimatkassa 7,5 kilometrin väliaikapisteellä norjalaiskollega Emil Iversen ja venäläinen Aleksander Bolshunov olivat kuroneet eron karkulaiseen kiinni.

Kläbo kuitenkin ratkaisi itselleen voiton kisan lopussa rajulla rytminvaihdoksella. Eroa Bolshunoviin oli 0,7 sekuntia ja Iverseniin kolme sekuntia. Iskukykyisenä hiihtäjänä tunnetun Kläbon ratkaisu muistutti paljolti saman kilpailun loppuhetkiä viime vuonna. Tuolloin Iversen oli toinen ja Niskanen kolmas.

Niskanen hiihti usean miehen letkassa, jossa joutui etenkin alkumatkasta vetojuhdaksi. Kuuden miehen ryhmä kävi kovaa kamppailua sijoista 4–9. Niskanen joutui kuitenkin luopumaan mitalitavoitteistaan, sillä ero kärkikolmikkoon oli viimeisellä kierroksella yli puoli minuuttia.

Niskasen ryhmässä ollut Norjan Hans Christer Holundin nousu oli vakuuttava, sillä hän lähti kilpailuun numerolla 16 ja oli lopputuloksissa neljäs. Hän oli osuusaikojen vertailussa ylivoimaisesti paras. Holund jäi voittajasta 19,5 sekuntia. Niskasen norjalainen kukisti kahdeksalla sekunnilla. Niskanen päihitti kuudenneksi sijoittuneen britti Andrew Musgraven täpärästi 0,4 sekunnilla.

Kahdeksantena ja kolmantenatoista lähteneet Ristomatti Hakola ja Joni Mäki tekivät töitä samassa ryhmässä. Hakola oli lopputuloksissa loistavasti kymmenes (+27,1 s) ja Mäki 12:s (+41,2 s). Perttu Hyvärinen ylitti maalilinjan samalla sijalla kuin millä hän lähtikin eli 22:ntena, minuutin ja 47 sekuntia kärjelle jääneenä.

Joni Mäen osuusaika oli koko joukon seitsemänneksi nopein.

Muut suomalaiset kisassa olivat Markus Vuorela (39:s), Juho Mikkonen (46:s), Lauri Lepistö (48:s), Lauri Vuorinen (52:s), Verneri Suhonen (59:s), Petteri Koivisto (68:s) ja Miska Poikkimäki (70:s).

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Therese Johaug taas järisyttävällä ylivoimalla voittoon – Kerttu Niskanen paransi sijoitustaan, kun edellä sattui haaveri: "He tulivat yhtäkkiä eteeni"

Tatjana Sorina tuli puskista Rukan kympin palkintosijataistoon – valmentaja Cramer Expressenille: "Hän on täysin muuttunut"

Rukan viimeinenkin kilpailu päättyi norjalaisjuhliin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat