Kiukkuinen ruotsalaistähti turhautui kyyneliin ja haukkui Rukan radan: "Täällä ei ole mitään väliä, millaisessa kunnossa on"

Ruotsalaisnaiset kokivat kovia Rukan 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisassa.

hiihto
Frida Karlsson
Frida Karlsson ei ollut tyytyväinen sunnuntain päivän kisaansa.Tomi Hänninen

Ruotsin hiihtotähti Frida Karlsson turhautui kyyneliin, kun hän putosi palkintosijoilta Rukan triplan viimeisessä osakilpailussa. Karlsson ylitti 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa maalilinjan neljäntenä.

Karlsson antoi kovaa kritiikkiä Rukan rataprofiilille, joka ei hänen mielestään suosi hänen tapaisiaan hiihtäjiä eikä sovi takaa-ajokilpailuihin. 21-vuotias superlupaus on Therese Johaugin kanssa tunnettu siitä, että hän viihtyy äärimmäisen rankoilla radoilla.

– Se ei ollut ollenkaan mukavaa, Karlsson sanoi Yle Urheilulle kyyneleet silmissään.

Karlssonin mielestä kilpailun luonne meni liian taktiseksi, eikä päässyt käyttämään vahvuuksiaan eli kestävyysominaisuuksiaan.

– Minulla oli pirteä olo, mutta täällä ei ole mitään väliä, millaisessa kunnossa on. Kaikki vain pysyttelevät takana ja liukuvat alamäissä ohi.

Rukan kova loppunousukin sai ruotsalaishiihtäjältä tylyn kommentin:

– Nousu on liian lyhyt, että siinä voisi tehdä mitään.

Ruotsalaisille naishiihtäjille päivä oli muutenkin rankka, sillä Linn Svahnin ja Maja Dahlqvistin palkintosijajahti päättyi kaatumiseen viimeisellä kilometrillä. Erityisesti Svahn otti tilanteen raskaasti ja syytti kolmanneksi hiihtänyttä maannaistaan Ebba Anderssonia tapahtuneesta.

– Olen enimmäkseen vihainen. Törmäys oli niin hiton turhaa. Se oli typerä alamäki, jossa mentiin ryhmässä, sen olisi voinut välttää helposti, Svahn sanoi Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun).

Kun ruotsalaislehti kysyi, kuka sen olisi voinut välttää, Svahn vastasi:

– Olen rehellinen ja sanon Ebba. Työnsin sauvoillani ja hän kaatui suksilleni. En voinut sillä hetkellä tehdä muuta kuin kaatua.

Svahn sijoittui kisassa seitsemänneksi ja Dahlqvist kahdeksanneksi.

Lue myös:

Therese Johaug taas järisyttävällä ylivoimalla voittoon – Kerttu Niskanen paransi sijoitustaan, kun edellä sattui haaveri: "He tulivat yhtäkkiä eteeni"

Niskanen piti viidennen sijansa, suomalaismiehiltä hyvä kokonaispanos – Kläbon raju rytminvaihdos ratkaisi voiton

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat