Hyppää sisältöön

Mari Ederin ammunta tökki – ruotsalaisilla todella vahva panos Kontiolahdella

Hanna Öberg voitti pikakilpailun Kontiolahdella. Kolme ruotsalaista oli viiden parhaan joukossa.

Kuva: Tomi Hänninen

Mari Ederin ammunta ei onnistunut Kontiolahden maailmancupin pikamatkalla. Eder ampui yhteensä kolme sakkoa, makuulta yhden ja pystystä kaksi. Se riitti päivän kilpailussa sijaan 54.

– Tässä näkyy ampumahiihdon haaste. Kun joka osa-alueella tulee keskitasoa alempi suoritus, lopputulos näyttää tuolta, Eder sanoi.

Eder ei ollut aivan tyytyväinen hiihtovauhtiinsa.

– Eilen tuntui jo siltä, että ei pääse ihan kierroksille ja tänään tuntui vähän samalta. Hiihdossa jäin 33 sekuntia kärkeen, se ei ole mikään katastrofi. Enemmän on kyse kokonaisuudesta.

Kilpailun voitti Ruotsin Hanna Öberg. Puhtaasti ampunut Öberg voitti toiseksi sijoittuneen norjalaisen Marte Röiselandin 23,9 sekunnilla. Kolmas oli norjalainen Karoline Knotten.

Ruotsalaiset pitivät laajalla rintamalla todella hyvää hiihtovauhtia. Johanna Skottheim oli neljäs ja yhden sakon ampunut Mona Brorsson viides. Neljä ensimmäistä ampuivat nollat.

Muista suomalaisista Suvi Minkkinen oli kahdella sakolla 78:s ja myös kaksi ohilaukausta ampunut Sanna Laari 84:s. Eilen kaatunut Erika Jänkä oli neljällä sakolla tuloslistalla 100:s.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös: