Herola ja Hirvonen hiihto-osuuden nopeimmat menijät – norjalaisnuorukaiselle uran ensimmäinen maailmancupvoitto

Voiton vei Norjan 20-vuotias Jens Lurås Oftebro ennen Saksan Fabian Riessleä.

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola ja Eero Hirvonen
Ilkka Herola (vas.) ja Eero Hirvonen olivat sunnuntain nopeimmat yhdistetyn miehet laduilla.Emmi Korhonen / Lehtikuva

Yhdistetyn hiihto-osuudesta tuli sunnuntaina Rukalla kärjen osalta tasainen, kun ennakkosuosikki Jarl Magnus Riiber ei hylkäyksen vuoksi saanut osallistua.

Maailmancup-kilpailun voittoon lykki Norjan Jens Lurås Oftebro vajaat kaksi sekuntia ennen Saksan Fabian Riessleä. Saksalainen Manuel Faisst oli kolmas, reilut kuusi sekuntia norjalaisnuorukaiselle jääneenä.

Voitto oli Oftebrolle uran ensimmäinen maailmancupissa.

Kärkikolmikon jälkeen erot kasvoivat suuriksi. Itävallan Johannes Lamparter oli neljäs (+11,8 s), Viron Kristjan Ilves viides (+33,2 s), saksalaiset Vinzenz Geiger (+59,3 s) ja Eric Frenzel (+59,6 s) kuudes ja seitsemäs.

Sijoilta 16 ja 19 lähteneet Eero Hirvonen ja Ilkka Herola suoriutuivat 10 kilometrin hiihto-osuudesta vahvasti. Hirvonen oli maalissa kahdeksas ja Herola kymmenes. Eroa kärkeen oli maalissa Hirvosella tasan minuutti ja Herolalla kaksi sekuntia enemmän. Heidän väliinsä kiilasi japanilaiskonkari Akito Watabe.

Herola oli koko joukon ripein hiihtäjä, Hirvonen toiseksi nopein.

– Olin vähän kuin jojossa siinä letkassa, että joutui niitä pudokkaita siinä ohittelemaan. Se oli kyllä aika rankkaa. Viimeisellä kierroksella sain onneksi vähän höllätä siinä letkan perässä, että sain vähän tuohon loppuun säästeltyä, Herola kertaili kisaa Yle Urheilun haastattelussa.

Hirvonen puolestaan arvioi, että hänen suorituksensa petraantui ladulla viikonlopun edetessä.

– Oli ehjempi hiihto kuin eilen, pysyi tekniikka kasassa. Ei nuo jalat kuitenkaan oikein toimineet, puutui tosi helposti ja oli tukkoista. Uskoisin, että olisi mahdollista parempaankin, jos tästä vähän vertyisi, Hirvonen analysoi.

Yhdistetyn mäkikilpailu peruttiin sunnuntaiaamuna huonojen tuuliolojen vuoksi. Lähtöjärjestys hiihto-osuudelle määräytyi torstain varakilpailun perusteella.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Paljastiko FIS-pomo juuri syyn yhdistetyn pukuongelmalle? Ottesen näki Ylen kohukuvan ja selitti tilannetta: "Tämä on ollut keskusteluissa"

Härski mäkihypyn pukukikkailu on noussut jälleen tapetille, tällä kertaa yhdistetyssä – "Heidän pukunsa näyttävät mäkipuvuilta, monen muun maan hiihtopuvuilta"

Norjan supertähti Riiber ei pääse hiihto-osuudelle – yhdistetyn mäkiosuus peruttiin kovan tuulen takia ja varakisa otettiin käyttöön

Rukan viimeinenkin kilpailu päättyi norjalaisjuhliin

Yhdistetyn päävalmentaja myöntää, että kaksi asiaa erottaa Suomen joukkueen kärkikahinoista – "Homma on tämän kauden aikana vielä mahdollista pelastaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat