Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ristomatti Hakola haki viimeisen kierroksen vain Joni Mäen päänahkaa – Mäki antoi nasevan kuitin MM-viestin ankkurispekulaatioon

Ristomatti Hakola osoitti Rukalla olevansa sittenkin hyvässä hiihtokunnossa.

hiihto
Ristomatti Hakola ja Joni Mäki
Katso video kuvaa klikkaamalla

Ristomatti Hakola ja Joni Mäki ottivat toisistaan mittaa Rukan triplan viimeisessä osakilpailussa, 15 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisassa. Kotimaisissa kisoissa Mäki on ollut herra ja hidalgo, mutta maailmancupin laduilla Hakola nappasi paremman sijoituksen.

– Tuntui hyvältä ottaa Joni Mäen päänahka! Hakola hihkaisi Yle Urheilun haastattelussa.

– Voin sanoa, että hain viimeisen kierroksen vain sitä.

Mäki ei ollut lainkaan yllättynyt Hakolan kommentista.

– Niin vähän haistelinkin, hän naurahti.

Hakola hiihti pitkään Hans Christer Holundin kanssa, mutta kertoi norjalaisen vauhdin olleen suorastaan kuolettavaa. Mäen mukaan Hakola tuli vastaan selkä suorana sen jälkeen, kun hän oli pudonnut Holundin kyydistä.

– Ajattelin, että tänään voisi olla Ristomatin päänahka tarjolla, mutta hän lähti ihan eri suuntaan viimeiseen nousuun. Itsekin jopa yllätyin, kuinka terävästi hän siihen lähti, Mäki päivitteli.

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi pohti loppukirin nähtyään, jaettiinko siinä jo Oberstdorfin MM-kisojen viestijoukkueen ankkuripaikka, mutta päätyi ei-vastaukseen.

– Mutta melko vahvan kiinnityksen Ristomatti Hakola siihen ankkuripaikkaan otti.

Hakola itse ei vielä tarttunut tarjottuun ankkuripaikkaan, vaan tarjosi sitä Mäelle. Sen sijaan Mäki kiersi ankkurikysymyksen omalla tavallaan:

– Uskon, että Risto on aika hyvä aloittaja.

Hakola löysi luoton selkäänsä

Hakola lähti Rukan maailmancupin kisoihin varsin epävarmana, sillä hänen selkävaivansa olivat estäneet kunnon harjoitukset. Hakola oli kuitenkin varsin pirteä kaikissa kolmessa osakilpailussa. Sprintissä hän oli Suomen ykköshiihtäjä 8. sijallaan, 15 kilometrin perinteisen kisassa hän oli 11:s ja 15 kilometrin vapaan takaa-ajokisassa hän ylitti maaliviivan 10:ntenä.

– Täytyy sanoa, että hyvässä kunnossa olen. Sellainen luotto puuttui alussa selkään. En oikein tiennyt, mitä sieltä tulee, mutta nyt luotan siihen. Sehän on niin kuin uusi! Hakola sanoi ja kertoi jäävänsä Rukalle hiihtämään perustreeniä

Myös Mäki oli tyytyväinen päivän suoritukseensa, sillä nopea keli ja latu mahdollistivat kunnon vauhdin pidon.

– Sai rallatella hyvää vauhtia. Kun pääsin letkan perällä tulemaan, niin sain maistella kansainvälistä vauhtiakin.

Mäki kellotti päivän seitsemänneksi nopeimman hiihtoajan. Se, jos mikä, miellytti suomalaishiihtäjää.

– Kyllä se kuulostaa sille, että eteenpäin on taas menty. Tästä on hyvä jatkaa talvea eteenpäin.

Lue myös:

Ruka toimii miessprinttereille mittarina jo ensi keväälle – Joni Mäki korostaa kisan tärkeyttä: Se näyttää, miten hyvin olemme valmiita MM-sprinttiin

Niskanen piti viidennen sijansa, suomalaismiehiltä hyvä kokonaispanos – Kläbon raju rytminvaihdos ratkaisi voiton

Kiukkuinen ruotsalaistähti turhautui kyyneliin ja haukkui Rukan radan: "Täällä ei ole mitään väliä, millaisessa kunnossa on"

Therese Johaug taas järisyttävällä ylivoimalla voittoon – Kerttu Niskanen paransi sijoitustaan, kun edellä sattui haaveri: "He tulivat yhtäkkiä eteeni"

Tatjana Sorina tuli puskista Rukan kympin palkintosijataistoon – valmentaja Cramer Expressenille: "Hän on täysin muuttunut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat