Hyppää sisältöön

Suuryllättäjä Southampton suli ManU:n painostuksessa

Kahden maali taukojohto ei riittänyt Southamptonille kotivoittoon jalkapallon Englannin Valioliigassa, kun Manchester United sai toisella jaksolla koneensa käyntiin.

Kuva: Getty Images

Manchester United painoi kahdesti osuneen hyökkääjä Edinson Cavanin johdolla toisella jaksolla kolme maalia ja nousi 3–2-vierasvoittoon.

Southamptonin johtomaalin puski 23. minuutilla kulmapotkusta toppari Jan Bednarek ja James Ward-Prowse lisäsi kotijohtoa kymmenen minuuttia myöhemmin. Ward-Prowsen vapaapotku rangaistusalueen rajalta painui ManU-maalivahti David de Gean käsien kautta maalin sivuverkon sisäpuolelle.

ManU aloitti kirinsä 60. minuutilla, kun Bruno Fernandes viimeisteli kauden seitsemännen maalinsa. Puoliajalla kentälle tullut Cavani tasoitti 74. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Voittomaalin Cavani ohjasi päällään Marcus Rashfordin keskityksestä, kun ottelu oli ehtinyt jo lisäajalle.

Manchester Unitedin valmentaja Ole Gunnar Solskjaer kertoi BBC:lle olleensa puoliajallakin, 0–2-tappiossa varsin luottavainen omiinsa.

– Meillä oli tänäänkin ottelussa se viisi, kuusi huippupaikkaa maalintekoon. Kysymys on lähinnä siitä, että laitetaan palloa verkkoon niistä tekopaikoista. Nyt se onnistui toisella puoliajalla.

Cavani sai luonnolliset kehut valmentajaltaan.

– Hän on numero yhdeksän, joka haluaa olla aina paraatipaikallaan maalin edessä, tolppien välissä ja tehdä sieltä käsin nälkäisesti maaleja. Kun hän liikkuu koko ajan ja menee vastustajien eteen, tulee myös tulosta. Cavani on esimerkillinen ammattilainen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, huomauttaa norjalaisluotsi.

Voitto nosti ManU:n seitsemänneksi, pisteen päähän viidentenä olevasta Southamptonista.