Toipilas Mira Potkoselle 11:s Suomen mestaruus

Mira Potkonen on iskenyt nyrkkeilyuransa viimeisen Suomen mestaruuden.

urheilu
Mira Potkonen (punaisissa) voitti Anni Vianiten (sinisissä) naisten 60 kg:n sarjan finaalissa
Mira Potkonen (punaisissa) voitti Anni Vianiten naisten 60 kg:n sarjan finaalissa Rovaniemellä. Lehtikuva

Tampereen Voimailuseuran nyrkkeilijä Mira Potkonen kertoi uransa viimeisen Suomen mestaruuden jälkeen, että hänen osallistumisensa kisoihin oli aivan hilkulla peruuntua.

– Vielä alkuviikosta oli osallistumiseni epävarmaa. Sairastuin kuukausi sitten koronaan. Tällä viikolla tehtyjen testien jälkeen sain kuitenkin luvan tulla tänne. Halusin yrittää, kun sain puhtaat paperit, Potkonen kertoi.

Kunto ei luonnollisesti ollut paras mahdollinen, mutta riitti loppuottelussa voittoon. Tosin Lahden Kalevan Anni Viantie tarjosi hänelle siinä tiukan vastuksen.

Potkosen mukaan ottelussa näkyi sairastelu.

– Etummainen suora tosin toimi hyvin, mutta ottelussa oli liikaa nyhjäämistä. Olen tyytyväinen, että selvitin matsin ja sain mitä halusin, Potkonen tuumi.

Edellisen kerran Potkonen kertoi kilpailleensa tammikuussa Bulgariassa, jossa hän otti turnausvoiton. Sen jälkeen olivat edessä Lontoon olympiakarsinnat, jotka keskeytettiin. Niitä jatketaan huhtikuussa. Siellä on jaossa kuusi paikka. Maailmankarsinnoissa Pariisissa on vielä jaossa kesäkuussa 3-4 paikkaa olympialaisiin.

Potkosen mukaan hän kilpailee mielellään, mikä on pitänyt hänet vireessä.

– Aika on mennyt nopeasti eikä motivaatio-ongelmia olympiapaikan suhteen ole ollut, viimeisin kesäolympialaisten mitalin haltija kertoi.

Ikärajoitusten vuoksi Potkonen ei enää voi osallistua SM-kisoihin. Poikkeusluvan perusteella paikkaa olympialaisiin hän kuitenkin saa yrittää.

Ammattilaisuus ei hänen kertomansa mukaan ole ainakaan vielä houkutellut.

– Aika näyttää sen sitten aikanaan, hän totesi.

Pikaisesta tervehtymisestään hän kiittää Suomen olympiakomiteaa, jonka kautta järjestyi kaikin puolin hyvä hoito nopeasti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat