F1-kuskin päreet paloivat täysin Grosjeanin onnettomuuden jälkeen – latoi kovaa kritiikkiä tv-kuvista: "Tämä ei ollut enää viihdettä"

Varikkoalueen ilopillerinä ja vitsiniekkana tunnettu Daniel Ricciardo ei sulattanut alkuunkaan tapaa, jolla Romain Grosjeanin onnettomuudella mässäiltiin tv:ssä.

Daniel Ricciardo hermostui tv:n loputtomista onnettomuuden uusintakuvista. Kuva: Getty Images

Australialainen F1-kuljettaja Daniel Ricciardo kritisoi kovin sanoin F1-sarjaa Romain Grosjeanin Bahrainin GP:n onnettomuuden jälkeen. Renault-kuskin oli vaikea sulattaa tapaa, jolla suorassa tv-lähetyksessä mässäiltiin onnettomuudella.

Grosjeanin auto törmäsi kovassa vauhdissa rajusti radan kaiteeseen, halkesi kahtia ja syttyi tuleen. Haas-kuljettaja säilyi kuitenkin tajuissaan ja onnistui nousemaan suhteellisen nopeasti täysin romuttuneesta autostaan. Kaikki tämä nähtiin useaan otteeseen suorassa tv-lähetyksessä.

– Tapa, jolla F1 päätti näyttää ja näytti Grosjeanin onnettomuuden tv:ssä on minulle pettymys ja ällöttää minua. Uusinta uusinnan jälkeen onnettomuutta pyöritettiin tv:ssä, yleensä rauhallinen ja vitsikäs australialaiskuski jyrisi.

– Tämä ei sitten riittänyt ja päätettiin vielä näyttää onnettomuus Grosjeanin autokameran kuvaamana, Ricciardo jatkoi.

Romain Grosjeanin auto paloi täysin. Kuva: Getty Images

Kilpailu keskeytettiin onnettomuuden jälkeen. Kuljettajat joutuivat odottamaan uusintalähtöä noin tunnin ajan.

– Miksi meidän kaikkien piti nähdä tämä? Meillä oli uusintastartti tunnin päästä. Grosjeaninin ja meidän kaikkien perheet näkivät uusintoja uusintojen jälkeen onnettomuudesta. Tämä ei ole reilua. Tämä ei ollut enää viihdettä, selvästi järkyttynyt Ricciardo sanoi.

Formula ykkösten mediaoikeudet omistava yhdysvaltalainen Liberty Media oli Ricciardon mukaan onnekas, että tilanne ei päättynyt pahemmalla tavalla.

– Kun tilanne näytettiin tuolla tavalla, oli se kuin jotain Hollywoodista. Ei ollut oikein, että se näytettiin heti tuolla tavalla. Siinä olisi voinut odottaa vaikka seuraavaan päivään.

Onnettomuuden jälkeen Grosjean vietiin ambulanssilla lisätutkimuksiin, mutta ensitietojen mukaan hän selvisi tilanteesta palovammoilla.

Mercedeksen Valtteri Bottas oli samoilla linjoilla Ricciardon kanssa.

– Ihmiset haluavat nähdä tuon, mutta jokin raja pitää olla. Asiat olisivat voineet mennä myös paljon pahemmalla tavalla, suomalaiskuski totesi.

Lue myös: