Hyppää sisältöön

Grosjean selvisi ilman murtumia Bahrainin rajusta F1-ulosajosta, ensikertalainen Fittipaldi tuuraamaan seuraavaan osakilpailuun

Haas-tallin mukaan Romain Grosjeanin kehossa on palovammoja käsissä, nilkoissa ja selässä.

Romain Grosjean vietiin onnettomuutensa jälkeen ambulanssilla sairaalaan. Kuva: AOP

Romain Grosjean oli yön yli sairaalahoidossa eilisen rajun F1-onnettomuuden jäljiltä. Ranskalaiskuljettaja selvisi alustavien tutkimusten mukaan lievillä palovammoilla, kun hänen autonsa syttyi palamaan avauskierroksen ulosajon jälkeen.

– Olen jokseenkin kunnossa. Kiitos kannustusviesteistä, ja toivottavasti pystyn lähiaikoina kirjoittamaan itse kiitoksia, Grosjean kertoi Haas-tallin Twitter-tilillä myöhään sunnuntaina julkaistulla videolla ja näytti käsiään.

Hänen molemmat kätensä olivat palovammojen takia siteissä, joten kännykkäviestien naputtaminen ei häneltä hetkeen onnistu. Haas-tallin mukaan Grosjeanin kehosta ei löytynyt luunmurtumia, mutta palovammoja on käsissä, nilkoissa ja selässä.

F1-kausi jatkuu Bahrainin toisella kilpailulla viikonloppuna. Haas-talli kertoi nettisivuillaan, että Grosjeanin tilalla ajaa brasilialainen Pietro Fittipaldi.

Fittipaldille Sakhirin radalla ajettava kilpailu on F1-uran ensimmäinen. Hän on ollut lähes koko kauden mukana F1-kisoissa testi- ja varakuljettajan roolissa.

– Kun päätimme, että Romainin on parasta levätä viikonloppuna, korvaavan kuljettajan valinta oli melko helppo. Pietro tuntee auton ja on ollut tallissa kahden vuoden ajan, Haasin tallipomo Günther Steiner sanoi.

Uutista päivitetty kello 13.00: lisätty tieto Grosjeanin korvaajasta Fittipaldista.

Lue myös: