Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Selvitys: koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen urheilussa pitää kohdentaa aikuisten harrastustoimintaan ja sisäjoukkuelajeihin

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen kyselyyn vastasi yhteensä 3 567 urheiluseuraa.

koronavirus
Nuoria pelaamassa koripalloa liikuntasalissa.
Kuvituskuva.Janne Lindroos / Yle

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen tekemä selvitys kertoo, että altistumistilanteet ja karanteenitoimenpiteet ovat olleet harvinaisia suomalaisessa urheilussa koronaepidemian aikana.

Kyselyyn vastasi yhteensä 3 567 urheiluseuraa, joiden toimintaan osallistui yli 660 000 henkilöä. Selvityksen mukaan altistumis- ja tartuntatilanteet koskettivat 2 500 henkilöä ja hieman yli neljää prosenttia vastanneista seuroista. Vastanneiden seurojen urheilijoista 0,4 prosenttia oli asetettu karanteeniin.

Selvityksessä kerrotaan, että aikuisten urheilutoiminnassa havaittiin enemmän karanteenitoimenpiteisiin johtaneita altistumisia tai tartuntoja kuin lasten- ja nuorten urheilussa. Sen lisäksi aikuisten urheilutoiminnassa suurin osa karanteenitoimenpiteisiin johtaneista altistumisista tai tartunnoista oli tapahtunut harrasteurheilun parissa.

Selvityksen mukaan joukkuelajien ja sisälajien keskuudessa karanteenitoimenpiteisiin johtaneet tilanteet olivat yleisempiä kuin yksilölajien ja ulkolajien keskuudessa.

Jatkotartuntoja urheilussa altistuneilla havaittiin 3,4 prosentilla. Tämä on hieman enemmän kuin kouluissa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tietojen mukaan.

– Kun epidemiatilanne vaatii kokoontumisten rajoittamista, tämä selvitys tukee niiden kohdentamista urheilun osalta aikuisten harrastustoiminnan sisäjoukkuelajeihin, selvitys kertoo.

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen johtamassa selvityksessä tavoitteena oli tarkastella, kuinka paljon urheiluseuroissa on tiedossa olevia koronavirusaltistumisia ja -tartuntoja.

Voit lukea koko selvityksen kokonaisuudessaan tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Muokattu otsikkoa ja juttua klo 13.10: jutussa puhuttiin aiemmin raportista ja tutkimuksesta. Vaihdettu selvitykseksi.

Lue myös:

SM-liigassa siirretään otteluita jatkuvasti – seurapomo avautuu toivottomasta tilanteesta: "Suomen valtio ei välitä p*skaakaan urheilusta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat