Suora

  • Alppihiihdon MC: Kronplatz, naisten suurpujottelun 1. lasku
  • Kronplatz, naisten suurpujottelun 1. lasku

Norjan hiihtoliitolta kova päätös – koko maajoukkue vetäytyy loppuvuoden maailmancup-kisoista, Ruotsissa harkitaan samaa ratkaisua

Norjalaishiihtäjiä ei nähdä Davosin ja Dresdenin maailmancupeissa. Myös Ruotsissa harkitaan samaa päätöstä.

hiihto
Johaug Ruka 2020
Therese Johaugia ei nähdä loppuvuoden maailmancup-kisoissa.Tomi Hänninen

Yksikään norjalaishiihtäjä ei osallistu Sveitsin Davosissa ja Saksan Dresdenissä joulukuun ohjelmassa oleviin hiihdon maailmancupin osakilpailuihin. Maan tähtihiihtäjistä Johannes Hösflot Kläbo ja Emil Iversen ilmoittivat asiasta jo maanantaina, ja nyt on varmistunut myös se, ettei paikalle lähde koronaviruspandemian takia muitakaan vuonomaan edustajia.

Iversen kertoi myös jättävänsä uudenvuodenpäivänä alkavan Tour de Skin väliin, mutta kiertueesta Norjassa ei tehty vielä ainakaan vielä kollektiivista ja lopullista ratkaisua.

– Tämä on vaikea päätös, mutta sisäisten keskustelujen jälkeen koemme tämän parhaaksi ratkaisuksi tässä vaikeassa tilanteessa, maastohiihtokomitean johtaja Torbjörn Skogstad toteaa NRK:lle.

Joukkueenjohtaja Espen Bjervik jatkaa, että urheilijoiden terveys on kauden ensisijainen prioriteetti. Toinen on MM-kisat keväällä Oberstdorfissa. Maailmancup tulee vasta kolmantena.

– Emme tiedä seurauksia tarkasti, jos keuhkokapasiteetistaan riippuvainen urheilija sairastuu. On siis äärimmäisen tärkeää pitää urheilijat terveenä, koska se voi pilata kauden ja pahimmillaan koko uran.

Ruotsissa harkitaan samoja toimia, ja Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun) parhaillaan on käynnissä palaveri siitä, kuinka tilanteen kanssa jatketaan. Norjalaisten päätöksellä ei kuitenkaan ole vaikutusta ruotsalaisten ratkaisuun.

– Keskustelemme lääkintätiimimme kanssa siitä, kuinka voimme tehdä kaikkemme minimoidaksemme riskit tartunnoille. Lääkintäammattilaisten näkemyksellä on suuri painoarvo, Ruotsin hiihtomaajoukkueen johtaja Daniel Fåhraeus sanoo lehdistötiedotteessa.

– Tunsimme olomme turvalliseksi Rukalla, ja kaikki meni mielestämme hienosti. Niin pitkään kuin kaikki tapahtuu turvallisesti, haluamme totta kai kilpailla. On harmi, ettei Norja osallistu, mutta se ei muuta meidän suhtautumistamme, ruotsalaishiihtäjien edustaja Johan Häggström jatkaa.

Davosin kilpailut ovat ohjelmassa 12.–13.12. ja Dresdenin kisat seuraavana viikonloppuna.

Lue myös:

Koronapandemia huolettaa Kläboa ja Iverseniä – Norjan maastohiihtotykit sivuun joulukuun maailmancupeista

Mäkiviikon avauskisakin hypätään ilman katsojia

Urheiluasiantuntijat puivat uutta yhdistetyn pukukikkailua: "Ei se pelkästään hyppypuvuista kiinni ollut, että suomalaiset eivät pärjänneet mäessä"

Kommentti: Suomen mieshiihtäjät ovat paljon vartijoina – uhkakuva ensimmäisistä MM-kisoista 90 vuoteen ilman suomalaismitalia on todellinen

Naisten alavireisyys ja nuorten esiinmarssin puuttuminen harmitti, päävalmentaja Teemu Pasasella riitti silti aihetta tyytyväisyyteen

Päävalmentaja Kukkosen mielestä pukukikkailussa on tullut raja vastaan – "Huijauksella on isompi hyöty kuin dopingin käytöllä 10 kilometrin hiihdossa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat