Pelit jäihin! Jääkiekon SM-liiga todennäköisesti tauolle viikoiksi – "Seurojen ahdinko syvenee"

Jääkiekon SM-liigan kausi keskeytetään todennäköisesti tällä viikolla, sanoo Heikki Hiltunen.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Jääkiekon liigapokaali, kuvituskuva
Jääkiekon SM-liiga jäänee tauolle.Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liiga joutunee keskeyttämään kauden määräajaksi, kertoo SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen Yle Urheilulle. Hiltusen mukaan päätöstä ei ole vielä lyöty lukkoon, koska Aluehallintovirastojen tiedot halutaan ensin kaikilta alueilta.

– Me odottelemme uusia tietoja vielä mahdollisesti tältä illalta, Hiltunen sanoo.

Aluehallintovirastojen päätösten takia pelaaminen on muodostumassa mahdottomaksi SM-liigassa. AVIt ovat antamillaan päätöksillä kiristäneet yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin liittyviä rajoituksia hillitäkseen epidemiaa.

SM-liigan johtoportaasta on painotettu, että tyhjille katsomoille ei pelata.

– Tilanne näyttää nyt siltä, että SM-liiga joutuu todennäköisesti tauolle tällä viikolla joulun alle asti. Usealla alueella rajoitukset ovat voimassa 21. joulukuuta saakka. Paluu arkeen tapahtuu joulun pyhien jälkeen, jos rajoitukset poistuvat, Hiltunen sanoo.

Marraskuun lopussa tulleiden uusien rajoitusten takia SM-liigassa seurat ovat joutuneet siirtämään kotipelejään. Jo tiistaina iltapäivällä oli tiedossa, että yhdeksän liigan 15 joukkueesta siirtää kotiotteluitaan joulukuulta.

Tällä hetkellä rajoitusten puitteissa ainoastaan Ässät ja Lukko pystyisivät pelaamaan SM-liigaa.

Miten kova iskun tämä aiheuttaa seurojen taloudelle?

– Tämä on erittäin vakava paikka. Ottelutuotot ovat merkittävä kassavirran lähde. Nyt lähtevät kuukaudelta tulot, mutta palkat ja kiinteät kulut silti juoksevat.

– Seurojen ahdinko syvenee. Suomalainen ammattilaisjääkiekko on todella vaikean paikan edessä. Mutta uskon, että tästä yhteistyöllä selvitään, Hiltunen sanoo.

Voiko joku SM-liigaseura kauden keskeyttämisen takia nostaa kädet pystyyn tämän kauden osalta?

– Riski siihen kasvaa. Olen silti luottavainen, että tämä ei kaada SM-liigaseuroja. En pysty sitä kuitenkaan takaamaan.

Heikki Hiltunen
Heikki Hiltunen.AOP

Hiltusen mukaan kausi venynee toukokuulle asti siirtyneiden otteluiden takia.

Viime viikolla Pirkanmaalla Tapparan ja Ilveksen kotipelit siirrettiin eteenpäin 18. joulukuuta asti. Kotiotteluita joulukuulta ovat siirtäneet aiemmin myös Helsingin IFK ja Lahden Pelicans. Maanantaina Oulun Kärpät, HPK ja KooKoo tiedottivat kotiotteluidensa siirrosta 20.12. asti. Tiistaina Jukurit ja KalPa tiedottivat molemmat viidestä kotiottelun siirrosta. Myös SaiPa joutunee toimimaan samoin.

Lisäksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kertoi tänään (siirryt toiseen palveluun) kieltävänsä yli 20 hengen tilaisuudet kolmen viikon ajaksi. Rajoitus astuu voimaan keskiviikkona 2. joulukuuta, joten Vaasan Sport pelaa vielä tiistaina Tapparaa vastaan, mutta joulukuun muut kotiottelut on peruttu jouluun saakka. JYP ei ole vielä tiedottanut kotiotteluistaan.

Varsinais-Suomessa rajoitukset koskevat yli kymmenen hengen tapahtumia (siirryt toiseen palveluun) ja suositukset ovat voimassa 3.–23. joulukuuta. TPS:lle on merkitty kolme kotiottelua kyseiselle ajanjaksolle.

Päivitetty juttua 1.12. klo 17.19: lisätty Hiltusen kommentteja ja muokattu samalla otsikkoa.

Lue myös:

SM-liigan kotiotteluiden siirtämisrumba jatkuu: nyt KalPa ja Jukurit ilmoittavat siirroista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat