Suora

  • Pernilla Böckermanin tie vastoinkäymisten kautta parrasvaloihin: Selkäkivut, kiusaaminen ja ilkeät kommentit eivät pysäyttäneet - nyt sometähti haluaa huipulle urheilijana
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kova päätös: Suomi ei osallistu hiihdon maailmancupin loppuvuoden kilpailuihin koronatilanteen takia

Suomi seuraa Norjan esimerkkiä ja jättää Davosin ja Dresdenin kilpailut väliin.

hiihto
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen ja muu Suomen hiihtomaajoukkue ei lähde seuraaviin maailmancupin kilpailuihin.Tomi Hänninen

Suomi ei osallistu maastohiihdon maailmancupin seuraaviin osakilpailuihin Davosissa Sveitsissä ja Dresdenissä Saksassa koronatilanteen vuoksi. Hiihtoliitto tiedotti asiasta keskiviikkona.

Norjan maajoukkue ilmoitti tiistaina samanlaisesta päätöksestä. Myös Ruotsi teki keskiviikkona saman päätöksen.

Hiihtoliiton mukaan maastohiihtomaajoukkueen valmennusjohto valmisteli päätöstä yhdessä lääketieteen asiantuntijoiden kanssa. Näkemyksiä tilanteesta jaettiin myös Ruotsin ja Norjan valmentajien ja lääkärien kanssa.

Davosin kilpailut ovat ohjelmassa 12.–13. joulukuuta ja Dresdenin kisat seuraavana viikonloppuna.

Maailmancup alkoi viime viikonloppuna Rukalla.

– Rukalla valitettavasti totesimme, että asenne koronavirusta kohtaan vaihtelee huomattavasti eri ihmisten välillä. Rukan maailmancupin ollessa kauden ensimmäinen iso tapahtuma, järjestäjät rakensivat parhaan tietämyksen mukaisen kisakuplan, mutta osallistujien yhteisen ymmärryksen ja sitoutumisen vaihtelevuudesta johtuen kisakupla ei vaaditulla tavalla toteutunut, Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen totesi tiedotteessa.

Maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasasen mukaan päätös ei ollut helppo.

– Tässä tilanteessa ei ole järkevää lähteä maailmalle, riskit ovat liian suuret. Haluamme varmistaa valmistautumisen kauden päätavoitteeseen, joka on Oberstdorfin MM-kisat, Pasanen sanoi tiedotteessa.

Suunnitelmia joulukuun harjoitusjaksolle on jo tehty.

– Pohjois-Suomessa on hyvät lumiolosuhteet harjoitteluun. Lisäksi muun muassa Rovaniemellä on rakennettu toimiva harjoituskupla urheilijoille. Uskon, että pystymme valmistautumaan kevään kisoja kohti laadukkaasti, vaikka kovat maailmancupin kisat eivät juuri nyt ole ohjelmassa, jatkaa Pasanen.

Päätös maastohiihdon maailmancupin jatkosta Suomen joukkueen osalta tehdään myöhemmin. Tour de Ski'n on määrä alkaa 1.1.2021 Sveitsin Val Müstairista.

Suomen mäkihyppymaajoukkue on jo aiemmin tehnyt päätöksen olla kilpailematta tulevana viikonloppuna maailmancupissa Venäjän Nizhny Tagilissa.

Lue myös:

Hiihdon maailmancup suurissa vaikeuksissa heti alkuunsa – Suomen ja Norjan lisäksi myös Ruotsi vetäytyy kilpailuista loppuvuodeksi

Norjan hiihtoliitolta kova päätös – koko maajoukkue vetäytyy loppuvuoden maailmancup-kisoista, Ruotsissa harkitaan samaa ratkaisua

Sami Jauhojärvi Norjan kovasta ratkaisusta: "Selvä epäluottamuslause" – näin suomalaispomo kommentoi kiihtyviä keskusteluita

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat