Hiihdon maailmancup suurissa vaikeuksissa heti alkuunsa – Suomen ja Norjan lisäksi myös Ruotsi vetäytyy kilpailuista loppuvuodeksi

Ruotsin hiihtomaajoukkuetta ei nähdä Davosin eikä Dresdenin maailmancupeissa.

hiihto
Frida Karlsson
Ruotsin Frida Karlsson näytti hyvää kuntoaan Rukalla.Tomi Hänninen

Suuret hiihtomaat Norja, Ruotsi ja Suomi jättävät väliin hiihdon maailmancupin tulevat kilpailut Sveitsin Davosissa ja Saksan Dresdenissä. Syynä on koronaviruspandemia. Maajoukkueissa ei haluta ottaa turhia sairastumisriskejä tällä kaudella, sillä MM-kisat on tarkoitus käydä helmi-maaliskuussa Oberstdorfissa.

Kolmikosta Ruotsi kertoi viimeisimpänä loppuvuoden maailmancup-kisoista vetäytymisestään.

– Päätös oli todella vaikea tehdä. Lääketieteellinen kanta oli tässä ratkaiseva, kommentoi Ruotsin hiihtomaajoukkueen lääkäri Per Andersson SVT:lle (siirryt toiseen palveluun).

Anderssonin mukaan Norjan päätös vetäytyä kahdesta tulevasta maailmancup-kilpailusta ei vaikuttanut ruotsalaisten ratkaisuun. Hiihdon maailmancup alkoi viime viikonloppuna Rukalla.

– Me olemme keskustelleet tästä hyvin pitkään, jo ennen Rukan viikonloppua. Tämä päätös tehtiin viikonlopun jälkeen pitkien keskustelujen tuloksena.

Norjalaishiihtäjistä muun muassa Emil Iversen on ilmoittanut, ettei hän aio osallistua myöskään ensi vuoden ensimmäisenä päivänä alkavalle Tour de Skille. Tuon turneen osalta Ruotsin maajoukkue ei tehnyt vielä päätöksiä, vaan miettii niitä myöhemmin.

Hiihdon maailmancup jatkuu Davosissa joulukuun 12. päivänä. Ensi viikonloppuna oli alun perin tarkoitus kilpailla Norjan Lillehammerissa, mutta kilpailut siirrettiin hyvissä ajoin koronaviruksen takia.

Ennen kauden alkua osa hiihtäjistä kritisoi sitä, ettei maailmancup-kalenterissa otettu huomioon koronaviruspandemiaa, vaan kautta yritetään viedä normaaliin tapaan läpi. Ennen joulua oli tarkoitus kilpailla peräti neljässä maassa, kun ampumahiihdossa kisat on keskitetty kahteen paikkaan alkukaudesta.

Loppuvuoden maailmancup-maista Sveitsissä raportoitiin tiistaina 3 802 koronavirustartuntaa ja 125 koronakuolemaa. Saksan vastaavat luvut tiistailta olivat 15 898 tartuntaa ja 497 kuolemaa. Euroopan maista Saksassa oli uusia tartuntoja tiistaina kolmanneksi eniten.

Lue myös:

Kova päätös: Suomi ei osallistu hiihdon maailmancupin loppuvuoden kilpailuihin koronatilanteen takia

Sami Jauhojärvi Norjan kovasta ratkaisusta: "Selvä epäluottamuslause" – näin suomalaispomo kommentoi kiihtyviä keskusteluita

Norjan hiihtoliitolta kova päätös – koko maajoukkue vetäytyy loppuvuoden maailmancup-kisoista, Ruotsissa harkitaan samaa ratkaisua

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat