Jo kertaalleen siirretyt yleisurheilun MM-hallikisat peruuntumassa keväältä – Antti Pihlakoski: "95 prosentin todennäköisyydellä ei järjestetä"

Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallituksen piti päättää kisojen kohtalosta tänään, mutta asian suhteen otettiin "pieni aikalisä".

yleisurheilu
HALLI-MM
Halli-MM-kilpailut järjestettiin edellisen kerran Birminghamissa vuonna 2018.Getty Images

Kiinan Nanjingissa yleisurheilun halli-MM-kilpailuja ei todennäköisesti järjestetä ensi vuoden maaliskuussa, kertoo kansainvälisen yleisurheiluliitto WA:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski Yle Urheilulle.

Hallituksen oli tarkoitus päättää kisojen kohtalosta keskiviikkoisessa kokouksessaan. Lopullista päätöstä ei tehty, mutta Pihlakoski näkee kilpailujen järjestämisen "varsin epätodennäköisenä."

– 95 prosentin todennäköisyydellä ei järjestetä, mutta emme tehneet vielä lopullista päätöstä, Pihlakoski sanoo.

– Päätös tehdään joulukuun puoliväliin mennessä, mutta kyllä se hyvin vahvasti siltä näyttää, että vuoden 2021 MM-halleja ei järjestetä, vaan ne siirtyvät vuoteen 2023. Toisin sanoen Kiina on edelleen kisaisäntä, mutta vuosi vaihtuu.

Kiinan MM-hallikilpailut piti alun perin järjestää viime keväänä, mutta ne siirrettiin ensi vuoden maaliskuulle 19.–21.3. Nyt kilpailut ovat jälleen siirtymässä.

– Tänään piti asiasta päättää, mutta tämä pieni aikalisä tulee lähinnä sen takia, että käymme kaikkien asiansosaisten kanssa keskustelut perusteellisesti läpi, että jokainen ymmärtää päätöksen, mikä se sitten onkaan.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi aiemmin keskiviikkona, että Kiinan hiihtolajien maailmancup-kilpailut peruuntuvat hyvin todennäköisesti Kiinan viranomaisten asettamien tiukkojen rajoitusten takia.

Pihlakosken mukaan Kiinassa on periaatteessa halua järjestää kilpailut, ja kisajärjestäjät ovat tehneet useita erilaisia suunnitelmia MM-hallien varalle.

– Heillä on kyllä hyvät suunnitelmat siitä, miten Kiinassa voidaan järjestää joko yleisön kanssa tai ilman. Mutta se, että kuinka moni urheilija pääsee kilpailuun ja kuinka vastuullista on lähettää urheilijoita vielä tällä hetkellä kisoihin, herättää tässä enemmän huolta, Pihlakoski sanoo.

Pihlakosken mukaan keskusteluja kisojen kohtalosta on käyty hallituksessa hyvin avoimessa ja asiantuntevassa hengessä. Kaikki hallituksessa ymmärtävät sen, ettei urheilijoiden terveydellä voi leikkiä.

Myös urheilijoiden halu kilpailla epävarmoissa olosuhteissa mietityttää hallitusta.

– Tiedämme, että rokote on tulossa näinä päivinä ja se voi teoriassa tuoda jonkin verran ajatuksiin muutosta, mutta tällä hetkellä näyttää hyvin epätodennäköiseltä, että kisat järjestetään.

Lue myös:

Yleisurheilun halli-MM-kilpailuja ei järjestetä tänä vuonna – koronavirus syynä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat