Lauri Markkanen haluaa jatkaa Chicago Bullsissa – valmentajalta rohkaisevaa viestiä: "Ainutlaatuinen pelaaja"

Markkasen neuvotteluasema jatkosopimuksen suhteen on heikompi kuin kolleegoilla, sillä hänen kautensa sujui alavireisesti.

koripallo
Lauri Markkanen
Markkasesta tulee rajoitetusti vapaa agentti, jos jatkosopimusta ei synny ennen runkosarjan alkua.Getty Images

Koripalloilija Lauri Markkasen jatkosopimusneuvottelut Chicago Bullsin kanssa olivat puheenaiheena, kun Markkanen oli median haastateltavana joukkueensa harjoitusleirin avauksen yhteydessä.

Markkasen nelivuotinen tulokassopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen. Jos jatkosopimusta ei synny ennen runkosarjan alkua, tulee Markkasesta kauden jälkeen rajoitetusti vapaa agentti. Silloin hän voisi ottaa vastaan sopimustarjouksia muilta joukkueilta, mutta Bullsilla olisi oikeus vastata sopimustarjouksiin.'

Markkasen tavoin kesän 2017 varaustilaisuudesta NBA:han tulleista pelaajista Jayson Tatum, Donovan Mitchell ja Bam Adebayo ovat hiljattain allekirjoittaneet työehtosopimuksen sallimat maksimijatkosopimukset. Viisivuotisten sopimusta arvo on vähintään 163 miljoonaa dollaria ja voi nousta tulospalkkioiden myötä 195 miljoonaan dollariin.

– Tietenkin olen huomannut, että muut ovat saaneet jatkosopimuksia. Mutta en ole huolissani siitä, Markkanen sanoi muun muassa Bullsin kotisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Maksimisopimuksen tehneistä pelaajista Mitchell ja Adebayo varattiin kesällä 2017 Markkasen jälkeen.

– Tarkistan tilanteen aina silloin tällöin agentiltani. Mutta en mieti sitä. En halua laittaa liikaa energiaa asioihin, joita en voi kontrolloida. Tietenkin agenttini kertoo minulle missä mennään. En tiedä mitä tapahtuu. Toivottavasti he pääsevät sopimukseen. En tiedä miten todennäköistä se on. Haluaisin todella olla täällä pitkällä tähtäimellä, joten painostan agenttiani hiukan, että se saataisiin tehtyä, Markkanen sanoi.

Markkasen neuvotteluasema on heikompi kuin Tatumin, Mitchellin ja Adebayon, sillä hänen viime kautensa sujui alavireisesti.

– Katson aina ensin peiliin ennen kuin valitan. Olen pyrkinyt pysymään entistäkin aktiivisempana ja liikkumaan paljon ilman palloa tehdäkseni itseni pelattavaksi, Markkanen selvitti.

"Ainutlaatuinen pelaaja"

Chicagon uusi päävalmentaja Billy Donovan puhui niin ikään harjoitusleirin yhteydessä ensimmäistä kertaa Markkasesta.

– Uskon, että Laurin kaltaisella nuorella ja hyökkäyspäässä lahjakkaalla pelaajalla kestää jonkin aikaa ennen kuin hän kasvaa pelaajaksi tähän sarjaan, Donovan sanoi NBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Donovan tiedostaa Markkasen lahjakkuuden. Hän kuitenkin pohtii, voisiko Bulls luoda jatkossa Markkaselle tilanteita, joissa häntä vastaan olisi vaikeampi puolustaa.

– Hänen on myös päästävä puolustuksen hampaisiin, kun hän ajaa korille. Hänellä täytyy olla tarpeeksi fyysisyyttä viimeistelemään korilla. Hänen täytyy saada vastustaja rikkomaan, jotta hän pääsee vapaaheittoviivalle. Uskon, että Lauri on tehnyt todella kovasti töitä harjoituskaudella. Uskon, että hän kehittyy paremmaksi pelaajaksi.

Donovan myös muistuttaa, että Markkanen on kärsinyt NBA-vuosinaan loukkaantumisista, mitkä ovat hidastaneet hänen kehitystään.

– Mielestäni hän on hyvin ainutlaatuinen pelaaja. Meidä on autettavata häntä ja hänen on autettava itseään. Mutta luulen, että hän on hyvin avoimin mielin, koska hän voi tehdä paljon asioita.

Lue myös:

Susijengille ikäviä uutisia: Lauri Markkanen ei pelaa EM-karsintapeleissä marraskuun lopussa

Lauri Markkaselle annettiin surkea arvosana penkin alle menneestä kaudesta – uusi urheilutoimenjohtaja kehittelee suunnitelmaa kurssin kääntämiseksi

Markkasen Bulls pettyi joukkueen kohtaloon – "Meillä ei ole mahdollisuutta nähdä joukkuettamme tai pelaajiamme tositoimissa"

Lauri Markkasen agentti paljastaa syyt alavireiseen kauteen – "Pudotus tilastoissa ei kerro koko totuutta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat